Gripa a mai făcut o victimă. O femeie din Prahova a fost ucisă de virusul mortal. Până acum 39 de oameni au murit, iar numărul cazurilor de infecţii respiratorii a depăşit o sută de mii. Aşadar, autorităţile sunt tot mai aproape de a declara epidemia de gripă.

Ultimele două săptămâni au fost epidemice, adică numărul cazurilor diagnosticate l-a depăşit pe cel al cazurilor estimate. Dacă şi în a treia săptămână se va menţine acelaşi lucru, atunci va fi declarată epidemia de gripă.

Săptămâna viitoare se aşteaptă anunţul celor de la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

În Capitală au fost înregistrate cele mai multe cazuri de gripă clinică, peste 240, câte erau raportate săptămâna trecută. Pe locul al doilea este judeţul Olt, unde există 62 de cazuri confirmate.

Numai în ultimele zile, au fost diagnosticate 14 cazuri noi, iar secţiile de pediatrie şi de boli infecţioase de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina sunt pline.

Luni se reiau cursurile în toate şcolile din ţară, iar cifrele arată că până acum trei zile numărul îmbolnăvirilor la nivelul unităţilor şcolare era de peste 5.800. Dacă, într-o sală de clasă, trei copii sunt diagnosticaţi cu gripă, trei zile la rând sau 20% din întreaga unitate şcolară absentează, atunci cursurile pot fi suspendate, la cererea directorului şcolii.

Sursa: observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here