fbpx
marți, noiembrie 28, 2023
spot_img

Haos pe aeroporturile din Italia. Mai multe curse au fost anulate din cauza unei greve generale

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Greva transportului aerian italian, de vineri, 20 octombrie 2023,  va începe de la miezul nopții și va continua toată ziua.

Pentru transportul aerian, greva va începe la miezul nopții și va continua până la miezul nopții pe 20 octombrie, implicând atât personalul companiei aeriene Ita Airways, cât și personalul aeroporturilor. Vor exista perioade de garanție variind de la 7.00 la 10.00 dimineața și de la 18.00 la 21.00 după-amiaza.

- Reclamă -

Greva aeriană din 20 octombrie 2023 face parte din greva generală a tuturor sectoarelor publice și private, proclamată de diferite sindicate de bază pentru întreaga zi de vineri.

„Inflația și creșterea prețurilor la toate bunurile de bază îi afectează cel mai tare pe muncitorii săraci și pe șomeri. Din acest motiv, organizațiile  sindicale au proclamat o zi de grevă generală națională care va avea ca principale revendicări creșterea generală a salariilor egală cu inflația, precum și  renunțarea la desființarea veniturilor de cetățenie” explică sindicaliștii, scrie presa italiană, citată de stiridiaspora.ro

 După cum informează ENAC, de fapt, greva este de la 00:01 până la 24:00 pe 20 octombrie 2023. Pe lângă lucrătorii companiei, s-au alăturat protestului și sindicatele angajaților de servicii din sectorul handlers, adică serviciile de asistență a pasagerilor și bagajelor, cu posibile anulări, întârzieri și inconveniente pentru întreaga zi. 

- Reclamă -

Compania italiană Ita Airways a anunțat deja că a anulat 20 de zboruri interne, dintre care 16 sunt programate pentru 20 octombrie 2023 și că pot exista unele modificări la alte zboruri programate pentru aceeași zi.

Din acest motiv, toți călătorii care și-au achiziționat un bilet pentru ziua grevei sunt invitați să verifice starea zborului lor înainte de a merge la aeroport. În caz de anulare sau schimbare de oră, călătorii vor putea modifica rezervarea fără nicio penalitate sau vor putea solicita rambursarea biletului până cel târziu pe 25 octombrie. 

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Meteorologii au anunțat un nou cod portocaliu de vreme severă pentru zona de munte din Prahova

Meteorologii au emis, marți 28 noiembrie, noi alerte de vreme severă care vor intra în vigoare în câteva ore....
spot_img