fbpx
marți, noiembrie 28, 2023
spot_img

”Casa cu farfurii” din Sinaia, rămasă fără proprietar. Cunoscutul actor care o deținea a murit

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Un cunoscut actor grec care deținea ”Casa cu farfurii” din Sinaia a murit marți, la doar 61 de ani. Palatul istoric din Sinaia a rămas acum fără proprietar.

Actorul Aias Manthopoulos a murit marți, la 61 de ani, în urma unui accident vascular cerebral. Moartea artistului a provocat tristețe și emoție în rândul cunoscuților. Odată cu moartea acestuia a rămas fără proprietar și ”Casa cu farfurii”, un palat istoric din Sinaia, scrie publicația In.gr, citată de Rador Radio România.

Palatul a fost mărul discordiei la divorțul lui Manthopoulos de actrița Stella Tsiatsiou, mama a doi dintre cei trei copii ai acestuia. După ce au ajuns să se despartă, au mers în instanță pentru a revendica palatul istoric. În final, divergența a fost soluționată, iar proprietatea palatului i-a revenit lui Aias Manthopoulos, scrie g4media.ro.

- Reclamă -

”Casa cu farfurii”, din Sinaia, fusese cumpărată de cuplu în februarie 2005. Însă când restaurarea sa a fost, în sfârșit, finalizată, casa în loc să-și deschidă porțile pentru public, a rămas închisă timp de cinci ani până în 2010, până când cuplul s-a despărțit.

Renovarea „Casei cu Farfurii”, cu o suprafață de 600 mp, s-a realizat într-un ritm lent, întrucât supravegherea lucrărilor referitoare la culori, sculpturi în lemn și pardoseli a revenit autorităților române deoarece clădirea este monument național în orașul Sinaia. Acolo se află și celebrul castel de vară al regelui Carol I (1870), faimosul „Peleș”, dar și Mănăstirea Cantacuzino.

„Casa cu Farfurii” este foarte cunoscută în orașul Sinaia pentru decorarea exterioară cu farfurii rotunde din porțelan amplasate sub ferestrele mari. Unitatea de cazare este formată din cinci apartamente care se remarcă prin eleganță, fără a afecta caracterul palatului.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Meteorologii au anunțat un nou cod portocaliu de vreme severă pentru zona de munte din Prahova

Meteorologii au emis, marți 28 noiembrie, noi alerte de vreme severă care vor intra în vigoare în câteva ore....
spot_img