canicula 1
Ziua de 2 august va fi cea mai călduroasă din acest an. Specialiștii anunță că se vor înregistra și 41 de grade la umbră. 

În orașe, în zonele expuse la soare, temperaturile vor fi mult mai mari. Sunt vizate zonele de șes din Muntenia, Oltenia, sudul Moldovei și, evident, Dobrogea.

Meteorologul ANM Alina Șerban a explicat pentru Antena 3 că în perioada următoare țara va fi împărțită între temperaturi caniculare și instabilitate atmosferică cu fenomene meteo extreme.

”Zona Munteniei, cea mai mare parte a Olteniei, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei sunt sub incidența unui mesaj de avertizare meteorologică Cod portocaliu ce vizează persistența acestui val de caniculă pe de o parte, și pe de altă parte o ușoară intensificare în parte de sud-est. Astăzi vom înregistra cele mai ridicate temperaturi în aceste zone, în zona Munteniei în mod deosebit.

În restul teritoriului se poate observa că au dispărut codurile, culorile ce vizează acest fenomen, respectiv canicula, pentru că un front atmosferic rece a pătruns deja pe teritoriul țării noastre și a determinat fenomene specifice instabilității atmosferice accentuate.”

Totodată, în zona Transilvaniei va fi instabilitatea atmosferică, în timp ce sudul țării va fi lovit de un val de căldură, precizează meteorologul ANM Alina Șerban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here