Hidro Prahova a fost, din nou, subiect de contre între consilierii județeni la ședința care a avut loc miercuri, 31 martie, la Consiliul Județean Prahova, după ce pe ordinea de zi s-a aflat și discutarea raportului pe care instituția l-a pregătit pentru consilierii județeni.

Primul care a luat cuvântul cu privire la raport a fost consilierul județean Mihai Apostolache, de la Prahova în Acțiune, care a atras atenția asupra faptului că în raport societatea recunoaște că înregistrează pierderi de apă de aproape 48% pe rețeaua de distribuție și a solicitat să-i fie comunicate și pierderile de pe sistemul de transport. Apostolache a subliniat că problema aceasta ar trebui rezolvată în condițiile în care pierderile se regăsesc pe facturile abonaților, atât persoane fizice cât și persoane juridice și fiind, totodată, o problemă foarte veche.

Un alt aspect asupra căruia a atras atenția a fost acela al consumului foarte ridicat de energie în cadrul Hidro Prahova și spune că este necesară o regândire a sistemelor astfel încât să fie scăzute aceste costuri.

Una dintre cele mai mari probleme ale Hidro Prahova este în timpul verii, când în mai multe localități din județ presiunea apei este foarte scăzută. “Solicit, în numele oamenilor de acolo, să se găsească rezolvare. Mereu apar scuze, dar niciodată rezolvări”, a mai spus Mihai Apostolache.

În apărarea Hidro Prahova a sărit consilierul județean Emil Calotă, din partea ALDE, care a precizat că împreună cu consilierul județean Viorel Dosaru (ALDE) a mers să discute atât cu directorul Hidro Prahova, Adrian Semcu, cât și cu membrii Consiliului de Administrație și că a ajuns la concluzia că “faptul că o societate are și minusuri e o chestiune normală, că e bine că au fost semnalate și e convins că se ține cont de ele”. Emil Calotă a precizat că actualul Consiliu de Administrație este pe final de mandat și că e convins că noul consiliu care va fi ales în mai va avea grijă ca problemele ridicate de consiliu să fie cuprinse într-un plan de activități.

Emil Calotă a susținut că este impresionant faptul că societatea constant a făcut profit, în comparație cu marii operatori similari care intră în vizorul autorităților de reglementare atunci când rata profitului depășește 7-8%.

În replică, Dumitru Tudone, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova din partea PNL, a precizat că o pierdere de apă de 48% este inacceptabilă și că ar fi trebuit să fie făcute investiții în rețele, nu într-un sediu nou care în anul 2018 a costat 800.000 euro. În replică, Adrian Semcu, directorul Hidro Prahova, a precizat că achiziționarea sediului nu a fost ideea sa, însă, înainte se plătea o chirie lunară de 8.000 euro.

Apostolache l-a contrat pe Emil Calotă spunând că acesta a invocat profitul societății, însă, ar trebui invocat în primul rând interesul comunității prahovene, iar oamenii din teritoriu cu care a discutat s-au arătat nemulțumiți de serviciile instituției.

Mihai Neagu, consilier județean USR-PLUS, l-a susținut pe Apostolache și l-a criticat dur pe Emil Calotă spunând că fiind un politician senior cu multă experiență a considerat de bun augur să evalueze societatea din biroul directorului și că are o părere bună despre Hidro pentru că așa i-a spus directorul că stau lucrurile.

Calotă a propus inclusiv înființarea unei comisii formate din consilieri județeni care să facă o analiză calitativă asupra activității Hidro Prahova.

Dezbaterile au luat final după ce directorul Hidro Prahova, Adrian Semcu, le-a spus consilierilor județeni că sunt necesare investiții semnificative asupra rețelelor de distribuție, inclusiv schimbarea totală a acestora pe anumite zone, cum ar fi Câmpina și că o astfel de investiție ar putea fi făcută cu fonduri europene.

1 COMENTARIU

  1. La creierul meu de patru clase inteleg ca daca nu ar exista pierderile specificate pretul platit pe metrul cub de apa al fi ….. la jumatate .
    Asta inseamna sa fii mafiot politic la conducerea unei societati cu clienti captivi .
    Hai sa traiasca PSD-ul , ADI , semcu , calota , toader , dosaru si tartorul lor …. cosma .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here