Primaria orasului Ploiesti

Incompetența unor funcționari publici din Primăria Ploiești se răsfrânge dur asupra dezvoltării orașului! Toate planurile conducerii administrației ploieștene s-au dus pe ”apa sâmbetei” după ce a aflat că a pierdut finanțarea care ar fi trebuit să vină de la Ministerul Dezvoltării prin programul PNDL.

Proiectele erau unele cu adevărat importante dat fiind faptul că printre ele se regăsesc demolarea și construirea Podului de Lemn, construirea unui bazin de înot olimpic, introducerea rețelei de canalizare acolo unde nu există, construirea locuințelor sociale de pe strada Lucernei, a unui bloc pentru situații de urgență și a trei grădinițe, reabilitarea pasajelor subterane din Bariera București și a supratraversării din cartierul Teleajen.

Motivul pentru care s-a pierdut finanțarea tuturor acestor proiecte este de-a dreptul stupefiant! Conform surselor ziarulincomod.ro, vinovată este Sorina Șom, directorul Direcției Tehnic Investiții, cea care a tratat cu superficialitate trimiterea documentației necesare către Minister. Documentația a fost trimisă, însă fără să ajungă la destinație. Asta pentru că actele au fost trimise la un număr de fax greșit și prin poștă, fără confirmare de primire. Dacă faxul nu a ajuns deloc la destinație, actele trimise prin poștă au ajuns la Ministerul Dezvoltării, însă cu trei zile de întârziere, pe data de 20, în loc de 17 martie, care era data limită.

Potrivit unor surse, cei de la Ministerul Dezvoltării s-au arătat uimiți de situația în care a ajuns Ploieștiul, mai ales că reprezentanții altor localități mult mai îndepărtate au mers personal să depună documentația pentru finanțare și se așteptau ca și la Ploiești să se întâmple acest lucru, cu atât mai mult cu cât nu este o distanță mare între municipiu și capitală. Fiind vorba de proiecte foarte importante și de singura șansă ca în Ploiești să fie realizate investiții anul acesta, era de așteptat ca cei de la DTI să facă un drum de 60 km, dar aceștia au tratat cu superficialitate problema, fără ca măcar să se asigure că actele ajung la destinație la timp. O altă soluție ar fi fost ca documentație să fie trimisă cu confirmare de primire sau cu poșta militară, dar DTI nu și-a manifestat nici cel mai mic interes pentru a trata cu responsabilitate obținerea finanțării prin PNDL.

Conform acelorași surse, Sorina Șom a ajuns director al Direcției Tehnic Investiții atât prin susținerea directă a city managerului Teodora Marin, acestea fiind, de altfel, și prietene bune, cât și prin faptul că Șom este apropiată a Partidului Național Liberal. Șom a ajuns director DTI la scurt timp după ce Dobre a fost ales primar. Primarul și-a adus-o mai întâi pe Teodora Marin, spunându-le colegilor de partid că are nevoie de aceasta pentru a-l ajuta să conducă orașul, iar Marin a adus-o pe Șom la DTI.

Contactat de reporterii ziarului Incomod pentru un punct de vedere, primarul Adrian Dobre “a pasat pisica” în curtea viceprimarilor Cristian Ganea și George Pană, spunând că aceștia erau responsabili de obținerea finanțării prin PNDL.

“Vă rog să-l sunați pe domnul Ganea, dânsul se ocupă de partea aceasta de PNDL și cu domnul Pană. Deocamdată nu este finalizat demersul nostru, așa că o să vă rog să discutați cu dânșii să vedeți ce pași au mai făcut”, a spus primarul Adrian Dobre.

Reporterii ziarului nostru l-au sunat și pe viceprimarul Cristian Ganea, care a ținut să-i reamintească lui Adrian Dobre că a fost votat de oameni în funcția de primar. În plus, Ganea a explicat punctual cum s-a ajuns în această situație.

“În primul rând, domnul Dobre a fost ales de ploieșteni primar, nu eu sau domnul Pană. Ar trebui să își asume și cu bune și cu rele aceste probleme și să nu arunce pisica în curte la alții pentru că personal a participat la două ședințe vizavi de proiectele care trebuie puse pe lista pentru PNDL, împreună cu Teodora Marin, cu Sorina Șom și cu Dana Croitoru. În urma acestor ședințe, s-a stabilit ca DTI din subordinea domnului Pană, unde este directoare Sorina Șom, va trebui să facă lista și să o retransmită la indicațiile Teodorei Marin. Dacă directorii din primărie pe care și i-a pus în momentul venirii la conducerea primăriei sunt aceștia, să răspundă pentru ei! Domnului Pană, chiar dacă răspunde de DTI, directoarea i-a fost impusă, așa cum mi-a fost și mie impusă directoarea, dar doamna Dana Croitoru nu are nicio vină în acest scandal. Iar eu, în calitate de viceprimar, aș dori să se stabilească în cadrul unei anchete interne cine a fost de vină, pentru că o situație de genul acesta trebuia urmărită îndeaproape, trebuie verificat faxul trimis, trebuia confirmare de la Minister că s-a primit faxul, nu doar de la robotul telefonic, trebuia eventual mers personal la București și dată această listă, distanța Ploiești- București este mică, sau trebuia trimisă cu poșta militară sau cu confirmare, nu trimisă aiurea. Din informațiile pe care le avem, ar fi plecat pe 13 de la Ploiești, pe 14 ar fi ajuns la București, cum de a ajuns pe 20 la Minister?! Eu personal am încercat să rezolv situația, dar se pare că este de nerezolvat. Se va mai duce domnul Pană luni la București să încerce, dar faptul că a trecut atâta timp și termenul limită a fost pe 17… se pare că nu mai e nimic de făcut. Sunt curios, domnul Dobre ce măsuri va lua? Eu personal l-am sunat pe primarul Dobre și vineri și sâmbătă, dar nu mi-a răspuns la telefon.”, a declarat viceprimarul Cristian Ganea.

Viceprimarul George Pană a fost, de asemenea, sunat de reporterii ziarului Incomod, dar nu a răspuns la telefon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here