fbpx
duminică, aprilie 28, 2024
spot_img

Intervențiile ISU Prahova din ultimele 24 de ore

Citește Și

- Reclamă -

În ziua de marţi 2 august a.c., pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au desfăşurat 54 misiuni, dintre care: 31 misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă, 9 incendii vegetaţie uscată, două accidente rutiere, o asanare muniţie şi 11 misiuni de verificare în teren a unor obiective cu aglomerări de persoane din raioanele de intervenţie, precum şi de instruire şi educaţie preventivă a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Pompierii militari au acţionat pentru limitatea şi înlăturarea efectelor negative cauzate de incendii de vegetaţie uscată, mirişte şi gunoi menajer, respectiv arderi necontrolate, care au afectat o suprafață de aproximativ 13 hectare, respectiv 300 kilograme gunoi menajer, din localităţile Ploieşti, Băicoi, Boldeşti-Scăieni, Bucov, Valea Călugărească, Lipăneşti, Filipeştii de Târg şi Ariceştii Rahtivani. Incendiile au izbucnit cel mai probabil din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise.

- Reclamă -

Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” a desfăşurat o misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Muniţia asanată a constat într-un proiectil exploziv cal. 82 mm, fiind găsit de un cetăţean în timp ce săpa un şanţ, în cartierul Ţintea din oraşul Băicoi.

Specialiştii pirotehnicieni au acţionat pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea muniţiei în condiţii de siguranţă, proiectilul urmând a fi distrus la o dată ulterioară.

- Reclamă -

***

          Prevenirea incendiilor de vegetaţie şi de mirişti

În condiţiile în care se obţin aprobările cerute de legislaţia în vigoare, arderea vegetaţiei uscate se face cu respectarea următoarelor măsuri:

  • Condiţii meteorologice fără vânt;
  • Parcelarea miriştii în suprafeţe de maxim 10 ha, prin fâşii arate;
  • Izolarea zonei de ardere faţă de căile de comunicaţie, construcţii, culturi agricole vecine, instalaţii, fond forestier, prin executarea de fâşii arate;
  • Desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
  • Asigurarea până la finalitzarea arderii a personalului de supraveghere şi stingere a eventualelor incendii;
  • Asigurarea pentru suprafeţe de ardere mai mici de 5 ha a suprafeţelor şi mijloacelor de stingere necesare;
  • Asigurarea, în cazul suprafeţelor de ardere mai mari de 5 ha, a unui plug, a unei cisterne cu apă, a mijloacelor de tractare şi a personalului de deservire.
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Bărbat lovit de mașină în Ploiești

Un bărbat a fost lovit de o mașină în timp ce traversa o stradă din Ploiești.Accidentul s-a produs în...
Sari la conținut