fbpx
joi, iunie 1, 2023

Interviu cu Andrei Nicolae, candidat PSD Prahova pentru Camera Deputaților: „Problemele Prahovei sunt problemele României.”

Citește Și

- Advertisement -

Andrei Nicolae este unul dintre candidații Partidului Social Democrat Prahova pentru un mandat în Parlamentul României, la Camera Deputaților. Reporterii noștri au realizat un interviu cu acesta, pentru ca cititorii să afle mai multe despre el.

  1. Pentru cititorii care încă nu vă cunosc, să ne spuneți câteva cuvinte despre dumneavoastră.

Andrei Nicolae: Vă mulțumesc pentru această oportunitate de prezentare. M-am născut la Vălenii de Munte, în urmă cu 32 de ani. Am șansa să provin dintr-o familie deosebit de înțelegătoare care m-a susținut de la bun început în toate proiectele mele de carieră. Părinții mei locuiesc și lucrează tot în orașul lui Iorga, iar sora mea mai mică este plecată în afara țării de peste 6 ani. La început pentru studii și apoi cu serviciul. Momentan, lucrează într-o structură a Organizației Națiunilor Unite cu sediul la Copenhaga. Sunt căsătorit de trei ani și, în curând, voi fi binecuvântat cu rolul de părinte. Ca și pasiuni, vă pot spune că dintotdeauna am fost un iubitor al culturii, istoriei și tradițiilor populare din zona Văii Superioare a Teleajenului.

- Advertisement -
  1. Ce ne puteți spune despre experiența dumneavoastră educațională și profesională?

A.N.: Am fost elev al Colegiului Național “Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, profil filologie-istorie. În 2007 am absolvit cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj Napoca, fiind licenţiat în domeniul Ştiinţe Politice. Am urmat cursuri masterale de relaţii publice şi comunicare politică în cadrul aceleiaşi instituţii dar, simultan, am absolvit și cursurile de management politic ale Institutului Social Democrat „Ovidiu Șincai”. Pe parcursul anilor de studii am participat la nenumărate şcoli de vară şi seminarii internaţionale care mi-au lărgit orizonturile profesionale şi m-au motivat să merg mai departe pe drumul pe care l-am ales. Aş dori să menţionez în mod deosebit faptul că am fost şi bursier al programului de pregătire pentru tineri lideri politici al Friedrich-Ebert-Stiftung România. Am lucrat încă de la sfârşitul facultăţii, alternativ, atât în mediul privat cât şi în cel public.

  1. Cu ce v-ați remarcat în politică? Știu că sunteți cel mai tânăr candidat la alegerile parlamentare.

A.N.: Pot spune cu toată deschiderea că parcursul meu în politică a fost unul normal pentru orice tânăr care doreşte să-şi construiască o carieră solidă, indiferent de domeniul de activitate. Am început ca şi militant voluntar, parte a echipelor de campanie. Prima mea experienţă în acest sens a fost în studenţie, în 2004. Au urmat de atunci numeroase campanii, nopţi dormite pe scaunele din sediile partidului în aşteptarea rezultatelor,  adevărate prietenii legate cu colegi din întreaga ţară. Lacrimi de fericire la victorie şi multe suspine în urma înfrângerilor. Odată întors în Prahova, în 2008, am fost cooptat în activitatea de secretariat din cadrul organizaţiei judeţene a PSD și am ocupat pe rând funcţii în birourile de conducere (membru, secretar, vicepreşedinte) în cadrul TSD Prahova. În plan administrativ, în perioada 2012-2016 am fost consilier local în Consiliul Local Vălenii de Munte, iar în 2016 prahovenii mi-au acordat încrederea pentru a-i reprezenta în Consiliul Județean.

  1. Ce anume v-a determinat să vă doriți un mandat în Parlamentul României?

A.N.: M-am implicat politic de la vârsta de 18 ani și am parcurs fiecare etapă a carierei conștient fiind că numai prin muncă, seriozitate și devotament față de comunitate poți contribui la o reală schimbare în bine a țării noastre. Cred că atât colegii mei seniori cât şi cei de la tineret au apreciat experienţa acumulată de-a lungul anilor, seriozitatea, determinarea şi pasiunea mea pentru politică. Poate că aceste lucruri m-au recomandat, și nu m-au impus neapărat, pentru această candidatură. Împreună cu echipa PSD Prahova îmi doresc să fiu vocea prahovenilor în Parlamentul României și îmi doresc să pot contribui la o bună reprezentare a intereselor cetățenilor județului nostru în legislativul național!

- Advertisement -
  1. Care credeți că sunt principalele cinci inițiative legislative pe care viitorul Parlament va trebui să le propună?

A.N.: Viitorul Parlament trebuie să fie unul care să se ridice la înălțimea solicitărilor întregii societăți, acum poate mai mult ca oricând după 1989. Cred că prioritare sunt reglementările economice și fiscale care vor permite dezvoltarea clasei de mijloc. Rezolvarea problemelor salarizării în domeniul bugetar (sănătate, educație, administrație etc.) este esențială pentru a oferi o șansă tinerilor profesioniști să rămână în țară. Deblocarea fondurilor europene și o rată de absorbție ridicată a acestora vor însemna mult mai multe investiții și mai mulți tineri antreprenori. Importantă este, bineînțeles, și rezolvarea rapidă a  problemelor legate de despăduririle masive și terenurile agricole neutilizate. Sunt foarte multe proiecte cuprinse în programul nostru de guvernare, 2016-2020, proiecte prin care dorim să dezvoltăm o Românie puternică în regiune.

  1. De ce considerați că programul de guvernare al PSD este cel de care România are nevoie?

A.N.: Programul de guvernare al PSD a fost construit pornind de la discuțiile cu cetățenii. A fost alcătuit în urma consultărilor tuturor categoriilor sociale și profesionale. Au lucrat la el specialiști care își iubesc țara, nu tehnocrați pregătiți să o amaneteze din nou. Atunci când Partidul Social Democrat s-a aflat la guvernare oamenii au simțit creșterea economică în buzunarele lor, noi nu am venit niciodată cu tăieri de pensii și salarii. Pentru că noi știm că se poate construi un trai decent aici, acasă. Pentru că noi știm să creștem România.

  1. Cum vi se pare că se desfășoară campania electorală în Prahova până la acest moment?

A.N.: Noi am desfășurat încă de la bun început o campanie pozitivă. Am avut un dialog constructiv cu cetățenii și le-am cerut și celorlalți competitori politici același lucru. Sigur, beneficiind de un program de guvernare bine elaborat, am putut construi mesaje pentru fiecare prahovean, din mediul rural sau urban, tânăr sau vârstnic, elev, angajat sau în căutarea unui loc de muncă. Am transmis că noi nu privim ceilalți candidați ca pe niște dușmani, ci ca pe niște adversari pentru scurta perioadă a campaniei electorale. Apoi ar fi de dorit ca împreună să lucrăm în interesul Prahovei. Din păcate, acest lucru nu s-a înțeles la nivelul acelora care spun că vor să ducă țara noastră înainte, către viitor. Din lipsă de proiecte și mesaje concrete au recurs în ultimele zile la atacuri la persoană. România va putea progresa prin unitate, dialog și oameni mai fericiți, nu prin ură și învrăjbire. Se pare că au uitat că cine seamănă vânt, va culege furtună. Pe 11 decembrie furtuna votului popular este posibil să-i scuture din temelii.

  1. Ați vorbit cu cetățenii în timpul campaniei? Ce așteptări au de la viitorii parlamentari?

A.N.: Am trecut, alături de colegii mei, prin foarte multe localități din acest județ. De la cătune îndepărtate până în scările de bloc ale Ploieștiului. Am primit foarte multe mesaje de încurajare dar și critici. Am tras 3 concluzii: în primul rând oamenii s-au săturat de scandaluri interminabile, au suferit prea multe dezamăgiri și au o mare lipsă de încredere în clasa politică; în al doilea rând privesc cu mare speranță spre noua generație de oameni care doresc să se implice pentru rezolvarea problemelor societății și se așteaptă ca aceștia să le schimbe în bine viața de zi cu zi; iar al treilea lucru pe care l-am constatat, cu bucurie, este că oamenii sunt foarte bine informați. Cunosc deja din mediul online sau tv care sunt principalele teme de dezbatere în acest moment, știu o mare parte dintre candidați și au avut întrebări foarte la obiect despre ceea ce ne-am propus în programul de guvernare.

- Advertisement -
  1. Care sunt principalele probleme ale Prahovei? Ce ar putea face parlamentarii pentru acest județ?

A.N.: Problemele Prahovei sunt problemele României. Avem nevoie de infrastructură rutieră, medicală, școlară și sportivă. Avem nevoie de locuri de muncă mai bine plătite, avem nevoie ca tinerii noștri specialiști să-și poată construi un plan de carieră și familie aici, avem nevoie de agricultori și fermieri care să ne poată hrăni sănătos și avem nevoie ca oamenii talentați să-și poată pune în valoare darurile lor pentru a putea duce mai departe tradițiile și cultura acestor minunate plaiuri.

  1. Ați fost primul candidat care a avut inițiativa de a face sesiuni live cu alegătorii pe Facebook. Care a fost impresia după prima sesiune?

A.N.: În această campanie, candidații PSD Prahova au avut determinarea de a-și transmite mesajul și de a se prezenta prin toate mijloacele posibile și acceptate legal. Am fost din ușă în ușă, din poartă în poartă și am avut curajul să discutăm cu cetățenii la ei acasă. Sigur, au existat și critici și mulți oameni reticenți, dar ne-am asumat acest lucru și am încercat să dialogăm cu fiecare, respectându-le opiniile. Am mers la emisiuni electorale și am răspuns întrebărilor moderatorilor. Și ca să aducem un argument în plus că am ascultat vocea cetățenilor care ne cer schimbare și asumare publică a proiectelor am decis, împreună cu ceilalți colegi ai mei, să intrăm în direct cu cei care se informează mai ales din mediul online. Am folosit platforma Facebook și a fost o experiență extraordinară. Am apreciat întrebările puse, ne-am mai și fâstâcit, ne-am mai și bâlbâit, live-ul este o chestiune nouă și pentru noi. Dar în final am constatat că, în ciuda unor persoane care nu înțeleg că respectul nu se câștigă printr-un limbaj calomnios sau injurios, cei care au intrat în direct cu noi au fost mulțumiți de răspunsurile oferite și au apreciat pozitiv demersul nostru.

Sunt sigur că, duminică, pe 11 decembrie vor ieși foarte mulți la vot, pentru că aceasta este modalitatea democratică prin care îți poți exprima opțiunea politică în mod real. Și sunt la fel de sigur că cei mai mulți vor alege candidații PSD pentru că noi știm să creștem România. Îndrăzniți să credeți și voi în România!

(P.E.)

 

Difuzat de SC PROMEDIA ASR PRESS SRL la comanda PSD Prahova CUI M.F. 11160007

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Președintele Iohannis, atac dur la adresa profesorilor care continuă greva: „Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?”

Președintele Klaus Iohannis i-a criticat dur pe profesorii care continuă greva, în cadrul unei declarații făcute joi la Chișinău,...

Mai Multe Articole Ca Acesta