fbpx
luni, mai 20, 2024
spot_img

Invazie de șoareci de câmp la Ciorani

Citește Și

- Reclamă -

soareci invazie - Ziarul INCOMODLocuitorii comunei Ciorani au tras o sperietura pe cinste. De când se ştiu n-au mai văzut aşa invazie de şoareci la ei pe câmpuri. Nici nu a venit bine primăvara, că rozătoarele le-a şi distrus o parte din culturi. Oamenii sunt extrem de necăjiţi şi spun că au cultivat inutil pământurile.

Tanti Lenuţa are 83 de ani, dar de când se ştie nu a văzut aşa invazie de şoareci de câmp. „Ne-aşteptam la vreme să ne dea peste cap culturile, dar nu la şoareci. Nu ştiu pe unde au stat pitiţi toată iarnă. Probabil aveau ce să mănânce. Cum a venit un pic căldura, cum ne-au atacat culturile. Au lăsat pagube în urmă”, ne-a spus femeie care este nevoită acum, pe anumite porţiuni, să cultive iar grâu. Problema invaziei de şoareci de pe terenurile agricole s-a aflat şi la Primăria Ciorani. „Pe timpul iernii probabil au avut mâncare multă şi s-au înmulţit rapid. Într-adevăr au produs pagube soarecii, în special la culturile de rapiţă şi grâu”, a declarat pentru observatorulph.ro Dumitru Preda, viceprimarul comunei Ciorani. Oamenii în sat au început să se mai liniştească acum, dar pericolul nu a trecut încă. O femelă poate să aducă pe lume câte opt -10 pui, de 4-7 ori pe an. Prin urmare rozătoarele se înmulţesc foarte repede.  „După ce am dat cu substanţe am mai scăpat de şoareci. Am auzit că s-au dus în comunele vecine. Mie mi-au produs pagube, dar văd că după ploi, cultura a început să se refacă. Eu am un nepot la Drăgăneşti şi chiar l-am întrebat dacă au ajuns şoarecii mei la el. A râs şi mi-a zis: „unchiule n-au ajuns, poate n-au vrut să vină cu trenul şi aşteaptă la microbuz”. Glumim, dar mă lăsau şoarecii fără cultură, fără nimic la vară”, ne-a spus nea Vasile, mirat şi el de fenomenul ciudat al invaziei de şoareci. „Am avut ciori, am avut fluturi, dar şoareci ca acum nu am văzut în viaţa mea”, ne-a pus omul amărât că nu a fost pe fază încă de la început că le-ar fi pus gând rău rozătoarelor mult mai demult dacă ar fi ştiut de existenţa lor.

- Reclamă -

Sursa: www.observatorulph.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Căutarea Google a primit o actualizare – Partea 1

Google a revoluționat căutarea vizuală, introducând o funcționalitate inovatoare care permite utilizatorilor să pună întrebări folosind videoclipuri. Aceasta le...
Sari la conținut