De la începutul lunii, apa potabilă din Breaza a fost oprită în urma unei avarii, iar la repornirea conductelor s-a descoperit că apa este infestată cu bacteria Clostridium perfringens. Săptămâna trecută, Direcția Sanitar Veterinară și Hidro Prahova au pus afișe în toată localitatea prin care avertizează oamenii să nu folosească apa de la robinet nici măcar pentru a se spăla, bacteria respectivă fiind foarte periculoasă. Detalii aici!

Clostridium perfringens sunt bacterii care produc toxine extrem de dăunătoare pentru oameni. În caz că bacteriile sunt ingerate, oamenii încep să se simtă rău la 24 de ore după, iar stările sunt asociate cu dureri de stomac și crampe abdominale, urmate de diaree. Un simptom frecvent poate fi și greața, iar febra și vărsăturile nu apar în mod normal, însă nu sunt excluse. În cazuri foarte rare se poate ajunge și la deces.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a organizat vineri o ședință extraordinară privind situația alimentării cu apă a localității. Începând de atunci, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova transportă apă potabilă pentru localnicii din Breaza.

  • Se constituie o comisie mixta formata din reprezentanti ai Garzii de Mediu, Apele Romane, DSVSA, DSP, in vederea identificarii sursei de poluare;
  • SC Hidro Prahova SA si Primaria Breaza vor continua monitorizarea calitatii apei in localitate, pana cand aceasta va intra in parametrii de potabilitate., se arăta în comunicatul emis vineri.

ISU Prahova continuă și astăzi alimentarea cu apă potabilă în localitate, azi fiind transportate 25 de tone de apă, cu 5 cisterne a câte 5.000 litri fiecare. În plus, ISU Prahova a montat la școlile din Breaza două instalații de potabilizare a apei. În funcție de necesitate, se va decide dacă se mai duc cantități suplimentare de apă pentru localnici, ISU fiind responsabil cu alimentarea apei în școli și în cartierele de locuințe. În paralel, Hidro Prahova asigură apa în spitale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here