Deputatul PNL Iulian Dumitrescu a ținut, sâmbătă, un discurs vehement cu privire la direcția pe care PNL trebuie să meargă. Liberalul a făcut referire la un discurs susținut de Vintilă Brătianu în care acesta solicita ca românii sănu cedeze în fața străinilor.

„Vintilă Bratianu spunea atunci: să dăm românilor ”un loc de căpetenie” în raport cu străinii. Spunea: să nu dăm căile ferate străinilor. Spunea: să nu dăm terenurile petrolifere pentru ca alţii, străini, să tragă folosul cel mare. Spunea, în esenţă: să dăm străinilor doar strictul necesar.
Eu spun astăzi, la peste 100 ani de la vorbele marelui Vintilă Brătianu, că cedarea resurselor naturale către străini este la fel de intensă ca şi atunci şi că noi, liberalii, trebuie să o domolim sau să o oprim şi să acţionăm, din nou, ”Prin noi înşine”.
Eu spun că astazi capitalul străin este avantajat în faţa capitalui românesc, că firmele străine sunt avantajate în faţa firmelor româneşti, şi de aceea noi, liberalii, trebuie să luăm măsurile necesare ca românii să fie măcar egali cu străinii în ţara noastră.
Eu spun că astăzi, când străinii cumpără de zor terenurile noastre agricole având în spate bănci străine, noi, liberalii, trebuie să luam măsurile necesare ca românii să îşi păstreze pământurile.
Eu spun că astăzi,când aproape toate băncile sunt în mâinile străinilor, noi, liberalii, trebuie să luăm măsurile necesare ca dependenţa românilor de băncile străine să scadă.
Eu cred şi spun că acum, la aproape 30 ani de la Revoluţie, este momentul unei Redeşteptări Economice Naţionale”, a spus Dumitrescu. 

Iulian Dumitrescu face parte din echipa de susținători a lui Ludovic Orban și dorește să obțină funcția de Prim-vicepreședinte al PNL pentru mediul de afaceri și societate civilă.

Este un slogan la modă în zilele noastre, atât printre membrii Partidului Naţional Liberal, cât şi printre oamenii pe care îi aşteptăm pe viitor să vină langa noi, şi anume celebrul “ #rezist”.
Acest slogan, stimaţi colegi, este sloganul perfect pentru un om care, vreme de 27 de ani, chiar şi atunci când loialitatea faţă de PNL l-a rănit, chiar şi atunci când lideri ai PNL din anumite momente l-au marginalizat, chiar şi atunci când lideri ai PNL din anumite momente l-au facut să sufere, el a rămas fidel Partidului Naţional Liberal şi valorilor liberale.
Este un om care nu şi-a pierdut nici o clipă speranţa într-un viitor mai bun pentru Partidul Naţional Liberal şi pentru România.”

Deputatul liberal îi taxează dur pe liberalii care e ghidează după principiul „divide et impera” care produce din start o scindare a partidului. Liberalul mai subliniază că echipa lui Ludovic Orban a fot cea care a muncit cel mai mult.

” Mai plastic spus, dacă ne împărţiţi în furnicuţe şi greieri, aici găsiţi cele mai multe furnicuţe. Iar dacă ne împărţiţi în cei care întreabă mai întâi „ce pot să facă ei pentru partid” şi cei care întreabă mai întâi „ce poate să facă partidul pentru ei”, aici găsiţi cei mai mulţi care întreabă ce pot să facă ei pentru partid!
Echipa lui Ludovic Orban, stimaţi colegi, este echipa care o să îl ajute să câştige alegerile prezidenţiale cu Klaus Iohannis în 2019, precum şi alegerile locale şi parlamentare din 2020,” a subliniat  Dumitrescu în discursul său.

Discursul interal poate fi citit AICI

sursa: psnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here