fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
22.7 C
Ploiești
spot_img

La Breaza plouă prin acoperișurile blocurilor-VIDEO+FOTO

Citește Și

- Reclamă -

Nesimțire și indolență la Breaza, acolo unde mai multe familii care locuiesc în blocurile din imediata apropiere a pieței au rămas fără acoperiș de-asupra capului după ce muncitorii care le reabilitează casele și-au bătut joc de ei. Zece imobile, aflate pe strada Victoriei, au fost cooptate într-un proiect de anvelopare, finanțat cu bani de la Ministerul Dezvoltării și de la Primăria Breaza.

Doar că lucrarea pe care brezenii o așteptau de ani de zile s-a transformat peste noapte într-un adevărat coșmar. Muncitorii au înlăturat acoperișul vechi și au abandonat lucrarea, așa că, după două reprize de ploaie torențială, cei care aveau apartamentele la ultimele două etaje s-au trezit cu apa în casă și cu toată mobila și aparatura electrocasnică distrusă. În plus, din cauza infiltrațiilor, pereții și tavanele sunt scorojite, cu vopseaua și tencuiala care pică la cea mai mică atingere, dar și cu instalația electrică arsă, așa că, după ce că nu mai au cu ce să se învelească, oamenii stau acum pe timpul nopții cu lanterne sau cu lumânări pentru că le este teamă să mai aprindă becurile. Mai mult, la unul dintre apartamentele din Blocul II de pe strada Victoriei, muncitorii nu au montat fereastra nouă, așa ca o bătrână stă de trei săptămâni la voia naturii: ploaia , vântul, praful și molozul care pică din pod acolo unde încă se lucrează sunt la ea în casă și nimănui nu pare că-i pasă. Femeia este disperată și spune că absolut tot ce a strâns de-a lungul vieții este distrus de apă.

- Reclamă -

În blocurile afectate de neglijența muncitorilor sunt și familii care au copii mici și care riscă acum să se îmbolnăvească din cauza umezelii, dar și a frigului care stă să vină, pentru că în aceste apartamente sunt efectiv găuri în tavane. Oamenii spun că în noaptea de 7 august, atunci când a fost furtună la Breaza, aveau apă în casă până la genunchi și au fost nevoiți să scoată mizeria cu gălețile. În plus, spun oamenii, au trăit cu spaima să nu le ia foc apartamentul, pentru că apa se infiltrase până la prize și lustre. Unele familii au copii mici în casă, nepoți de câțiva anișori, care au fost forțați să doarmă în umezeală, praf și miros de igrasie.

O altă bătrână nu are geamuri montate în casă de trei săptămâni, iar praful, vântul, ploaia și zgomotul au adus-o la disperare. Femeia nu mai are nicio speranță că tot ceea ce a strâns în acea casă încă din tinerețe va mai putea fi recuperat vreodată. Totul este afectat, de la covoare și pături noi luate pentru copiii ei, până la mobila și lambriul de pe pereți distruse de ploaie și de muncitorii cărora nu le-a păsat ce lasă în urma lor. Reprezentanții Primăriei Breaza cunosc situația din blocurile afectate și spun că în cel mai scurt timp totul se va rezolva.

“Acesta este un proiect pe care îl derulează Primăria Orașului Breaza în colaborare cu Ministerul Dezvoltării. Este un proiect în care s-a dorit anveloparea și creșterea energetic a celor zece blocuri care au fost prinse în acest proiect. Pentru anul 2016 au fost lucrări în valoare de 545 de mii de lei sunt facturi emise în valoare de 160 de mii de lei, iar cota de cofinanțare este 50 la sută de la Ministerul Dezvoltării, 30 la sută Primăria orașului Breaza și 20 la sută asociația de locatari. Până la acest moment Ministerul și-a achitat integral partea, asociația de locatari a livrat undeva la 10.000 de lei în primă fază și urmează să mai aloce încă 6000 de lei, iar Primăria Breaza, începând cu data de 12 (septembrie n,n) va efectua plăți. Într-adevăr au fost niște probleme care au apărut la acest proiect. Sunt din vina constructorului. Noi am anunțat din timp că urmează să vină o ploaie mai puternică și nu au fost luate toate măsurile, astfel că la etajele superioare au apărut niște probleme. Din discuțiile pe care noi le-am purtat cu SIcor, antreprenorul lucrării, ne-a promis că va remedia pe cheltuiala dumnealor toate pagubele care s-au produs și urmează ca începând de mâine să aducă o echipă care să intervină, astfel ca minim două apartamente să fie refăcute pe zi,” a declarat Augustin Goga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Breaza.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un bărbat a atacat mascații de la SAS cu maceta. A fost încătușat si coborât pe brațe, pe scări

Polițiștii din București au fost nevoiți să intervină în forță pentru anihilarea unui individ extrem de violent care refuza...