fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
12.3 C
Ploiești
spot_img

Lista localităților din Prahova care ar urma să primească microbuze școlare cu bani de la AFM. Azi se deschide sesiunea de finanțare

Citește Și

- Reclamă -

Consiliul Județean Prahova depune astăzi o cerere de finanțare de la Ministerul Mediului, prin Administrația Fondului de Mediu, pentru achiziția de microbuze școlare nepoluante. Acestea urmează să fie repartizate în 26 de localități.

Proiectul are o valoarea maximă eligibilă de 25 de milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a puțin peste 5 milioane de euro. Participarea la acest program a fost aprobată joi de Consiliului Județean, în timpul unei ședințe extraordinare. Instituția ar urma să acopere din bugetul propriu eventualele cheltuieli neeligibile, se mai specifică în hotărârea adoptată de forul legislativ prahovean.

- Reclamă -

Instituția intenționează să cumpere 26 de microbuze nepoluante, care vor fi repartizate primăriilor din Prahova.

Trei primării din Prahova primesc fonduri de la CJ pentru investițiile în școli și grădinițe noi

Pe lista beneficiarilor, actualizată în timpul ședinței de joi, se numără orașele Băicoi, Boldești Scăeni, Comarnic, Sinaia, Slănic, Urlați și Vălenii de Munte și comunele Apostolache, Ariceștii Rahtivani, Bănești, Cerașu, Ciorani, Colceag, Gorgota, Gornet, Măneciu, Păulești, Plopu, Poiana Câmpina, Predeal Sărari, Provița de Sus, Scorțeni, Surani, Tinosu, Târgșoru Vechi și Vâlcănești. Inițial, pe lista pentru microbuze se aflau și Bărcănești și Ariceștii Zeletin.

Reprezentanții conducerii Consiliului Județean au declarat că astăzi este așteptată deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor, iar selecția se va face pe principiul „primul venit, primul servit”, cu condiția obținerii unui punctaj minim.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Bătrână lovită de mașină în timp ce traversa DN 1

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în timp ce traversa DN...