UPDATE Numărul protestatarilor care se află duminică seara în Piața Victoriei a ajuns la 4.000, circulația pe bulevardul Kiseleff fiind blocată din cauza numărului mare de persoane. A fost deviată și circulația autobuzelor RATB.

Câteva mii de persoane protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală, iar traficul rutier este blocat prin faţa Muzeului Antipa.

Grupuri de oameni sosesc continuu în piaţă.

Oamenii strigă ”Demisia”, ”Hoţii”, ”PSD, ciuma roşie”.

Un protest intitulat ”Cod roşu de OUG” a fost anunţat pe Facebook pentru duminică seară în Bucureşti. Şi în mai multe judeţe din ţară comunităţile de protestatari au anunţat manifestări similare.

În cadrul evenimentului ”Cod roşu de OUG” creat pe Facebook peste cinci mii de persoane s-au arătat interesate şi aproape trei mii au precizat că vor participa.

”SOLIDARITATE! Hai în stradă! Aceiaşi actori, acelaşi tupeu de borfaş! Dupa 600.000 de oameni în stradă în 2017 şi alte zeci şi sute de mii ieşiţi anul acesta, dublul infractor doreşte să reînvie fatidica OUG 13. Ce vrea Dragnea acum: Impunerea unui prag de 200.000 de euro şi scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani. Codul Penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanţei de Urgenţă 13”, scriu organizatorii pe pagina evenimentului.

Proteste similare sunt anunţate în mai multe oraşe din ţară, printre care Sibiu, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov şi Piteşti.

Şi sâmbătă seara au manifestat în Piaţa Victoriei peste 2.000 de oameni, între care şi scriitoarea Ana Blandiana, precum şi alte câteva mii în mai multe oraşe din ţară. La Cluj-Napoca, zeci de oameni au rămas în corturi şi peste noapte.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut prima reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare, el spunând vineri seară după şedinţa Comitetului Executiv al partidului că ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost “o execuţie în masă”.

De asemenea, Liviu Dragnea a anunţat că rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge ”până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi ”mult mai fermi şi mai radicală” cu ceea ce vor să facă.

Liviu Dragnea le-a cerut scuze ”miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional”.

“Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt”, a avertizat Dragnea.

sursa: stiripesurse.ro

Protestul „Cod Roșu de OUG” în fața Palatului Victoriei (via privesc.eu) #live #protest #stiripesurse #piatavictoriei

Protestul „Cod Roșu de OUG” în fața Palatului Victoriei (via privesc.eu)#live #protest #stiripesurse #piatavictoriei

Posted by stiripesurse.ro on Sunday, June 24, 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here