fbpx
vineri, aprilie 26, 2024
spot_img

Lucrări finalizate în Petromidia

Citește Și

- Reclamă -

La finalul lunii trecute, Rompetrol Rafinare a demarat operațiuni tehnologice planificate în cea mai mare rafinărie din țară – Petromidia Năvodari. Acestea au fost finalizate, iar acum Petromidia funcționează la parametri normali.

O veste bună, mai ales dacă ne uităm la faptul că pe 5 februarie a intrat în vigoare embargoul pe produsele petroliere din Rusia. Practic, rafinăria din Năvodari va putea funcționa la capacitate optimă, un aspect important în vederea asigurării de carburanți în România. Lunile care urmează vor aduce o presiune pe carburanți diesel, în condițiile în care rafinăria celor de la Petrom – Petrobrazi, intră într-o revizie de circa 42 de zile (în perioada aprilie-mai), anunțată de companie pe 2 februarie, odată cu publicarea rezultatelor pe 2022.

- Reclamă -

La fel de importantă este revenirea la capacitate optimă a Petromidiei și pentru rafinăria ploieșteană Vega, care funcționează exclusiv cu materii prime și semifabricate de la Năvodari.

Dintr-un comunicat trimis de Rompetrol Rafinare astăzi, aflăm că lucrările au un impact pozitiv, pe termen mediu: „Realizarea lucrărilor ne permite să asigurăm un grad optim de utilizare a capacității de rafinare pentru tot restul anului, în susținerea obiectivelor de producție planificate. Astfel, ne înscriem în strategia generală, care vizează creșterea eficienței și a performanțelor operaționale, cu respectarea tuturor normelor de siguranță în operare”, a declarat Felix Crudu–Tesloveanu, Director General Rompetrol Rafinare.

„Printre principalele operațiuni realizate se numără decocsarea echipamentelor utilizate la procesarea avansată a reziduurilor de distilare a țițeiului, respectiv schimbarea și regenerarea catalizatorilor folosiți în producția de benzine.

- Reclamă -

Aceste măsuri proactive luate de specialiștii rafinăriei din Năvodari au menirea să sporească eficiența energetică a instalațiilor aflate în fluxul operațional, cât și diminuarea constantă a emisiilor de dioxid de carbon.

După finalizarea lucrărilor propriu-zise, care au durat circa șapte zile, instalațiile au revenit la un flux optim de procesare a țițeiului și semifabricatelor. Astfel, supusul mediu de materie primă este, în prezent, de aproximativ 15.000 de tone pe zi”, se mai arată în comunicatul Rompetrol Rafinare.

Cu toate că a rulat la debite reduse, compania a mai transmis că „livrările de carburanți și alte produse petroliere nu au fost afectate, Rompetrol Rafinare folosind un grafic de producție bazat pe acumularea de componenți, astfel încât activitatea de rafinare să nu fie sistată complet.”

Petromidia Năvodari este cea mai mare și una dintre cele mai moderne rafinării din regiunea Mării Negre și asigură aproximativ 40% din capacitatea națională de rafinare. Produsele obținute sunt livrate în special pe piața domestică, astfel fiind asigurat necesarul de carburanți din segmentul de distribuție al Grupului, cât și către parteneri.

- Reclamă -

Rafinăria din Năvodari beneficiază de livrări constante de materie primă, cu precădere din Kazahstan, cu sprijinul companiei naționale de petrol și gaze – KazMunayGas. În acest fel, este asigurată o stabilitate în operarea rafinăriei.

În afara unității de producție din Năvodari, Rompetrol Rafinare operează rafinăria Vega Ploiești, unic producător național de bitum și hexan și singura Divizie de Petrochimie din țară, aflată pe platforma Petromidia.

Acționarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% – direct și indirect) și Statul Român prin Ministerul Energiei (44,7%).

 

(P)

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Carnea de miel se vinde la preț de lux. Cât costă direct de la crescători

Tot mai mulți români ajung să renunțe la preparatele tradiționale de Paște din cauza prețurilor uriașe la anumite produse....
Sari la conținut