fbpx
luni, aprilie 29, 2024
spot_img

Mai multe ONG-uri i-au pregătit DEMISIA lui Victor Ponta şi îi cer Avocatului Poporului să conteste cele 26 de ordonanţe ascunse într-una singură

Citește Și

- Reclamă -

ponta victor - Ziarul INCOMODAPADOR-CH, alături de 11 ONG-uri, i-au cerut marţi Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la ordonanţa de urgenţă nr. 2/2015, prin care Guvernul modifică 26 de acte normative din diverse domenii de activitate. De asemenea, ONG-urile semnatare îi cer premierului Victor Ponta să demisioneze.

Deşi aparent este doar a doua ordonanţă de urgenţă din 2015, OUG 2/2015 cuprinde în realitate 26 de ordonanţe de urgenţă şi a fost publicată direct în Monitorul oficial vineri, 13 martie, fără a fi prezentată în prealabil pe site-ul Executivului, în dezbatere publică, precizează cji.ro.

- Reclamă -

ONG-urile semnatare consideră că Guvernul încearcă să mascheze astfel abundenţa de ordonanţe de urgenţă, cu care s-a remarcat şi în trecut şi pentru care a fost criticat de societatea civilă şi Comisia Europeană.

Aceasta este a şasea sesizare de acest fel înaintată spre Avocatul Poporului. Începând din aprilie 2014, APADOR-CH a sesizat de cinci ori instituţia AVP, cu privire la excesul de ordonanţe de urgenţă emise de Guvern. Potrivit unui studiu realizat de APADOR-CH, în ultimii zece ani, ţara noastră s-a aflat într-o situaţie excepţională la fiecare trei zile, din cauza numărului mare de ordonanţe de urgenţă emise între 2004 şi 2014. Guvernele care s-au succedat în acest interval au emis 1.548 de ordonanţe de urgenţă, în medie 145 pe an.

Avocatul Poporului a fost sesizat în calitatea sa de „apărător al drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor în raporturile acestora cu autorităţile publice”. Semnatarii sesizării sunt APADOR-CH, Fundaţia pentru o societate deschisă, Asociaţia Funky Citizens, Fundaţia Median Research Centre, Asociaţia Miliţia spirituală, ActiveWatch, Asociatia Nationala a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni (ANBCC), Asociaţia MetruCub – resurse pentru cultură, Centrul de Resurse Juridice CRJ, Grupul pentru Democratie Participativa Plenum, Centrul pentru Jurnalism Independent CJI şi Iniţiativa Kosson.

- Reclamă -

Sursa: www.gandul.info

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Un nou drept pentru pacienții asigurați în sistemul de sănătate: terapia durerii

Un proiect de lege, aflat în dezbatere la Senat, oferă un nou drept pacienților asigurați în sistemul de sănătate...
Sari la conținut