judecatori

judecatoriÎn primul semestru al acestui an, pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Ploiești au ajuns 7. 610 de cauze, ceea ce înseamnă o scădere de aproximativ 4.000 de dosare în comparație cu perioada similară a anului trecut. 
Dintre cauzele nou-intrate la instanța ploieșteană, cele mai multe au ajuns la Secția a II-a Civilă de contencios administrativ și fiscal (3.676 dosare), în vreme ce la Secția I Civilă au fost repartizate 2.364 de cauze. În schimb, la Secția Penală pentru cauze cu minori și familie, numărul dosarelor intrate în intervalul 1 ianuarie – 30 iunie a.c. se ridică la 1.570 de dosare. 
Numărul mai mic de cauze din acest an se explică prin diminuarea numărului apelurilor formulate pentru restituirea taxei pe poluare la hotărârile pronunțate de cele trei Tribunale arondate (Prahova, Buzău și Dâmbovița). De asemenea, și intrarea în vigoare a noului Cod de Procedură Civilă își face simțite efectele în prima parte a acestui an. 
Pentru soluționarea atât a dosarelor nou-intrate, cât și a celor deja existente pe stoc, la Curtea de Apel Ploiești își desfășoară activitatea aproximativ 50 de judecători, același număr ca și în cursul anului trecut.

Sursa: www.ziarulprahova.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here