fbpx
marți, octombrie 3, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Manevrele de resuscitare vor fi predate gratuit la Ploiești de reprezentanții Fundației pentru SMURD

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

Fundația pentru SMURD ajunge la Ploiești pe 26 august.

La Hotel Central, în intervalul orar 10 – 13, doi formatori, reprezentanți ai fundației, asistenții medicali Alexandru Alecu și Constantin Baicu, vor preda în mod gratuit manevrele de resuscitare BLS și Heimlich.

Oricine dorește să învețe aceste manevre care pot salva o viață, este așteptat pe 26 august, începând cu ora 10, la Hotel Central.

Fundația SMURD organizază aceste cursuri voluntar în toate orașele României.

- Reclamă -

Manevrele de resuscitare și prim ajutor sunt proceduri vitale în situațiile de urgență, menite să salveze vieți sau să ajute la menținerea sănătății unei persoane până la sosirea asistenței medicale profesionale. Două dintre aceste manevre sunt BLS (Basic Life Support) și Manevra Heimlich.

BLS, cunoscut și sub numele de Suport Vital de Bază, este un set de proceduri de prim ajutor aplicate în cazurile de stop cardiac sau încetinire semnificativă a bătăilor inimii. Scopul principal al BLS este menținerea fluxului de sânge oxigenat către creier și organele vitale, până când se poate administra tratament medical adecvat.

Manevra Heimlich este o tehnică de prim ajutor utilizată pentru a ajuta o persoană care suferă de sufocare sau înec cu un obiect străin. Această manevră ajută la eliminarea obiectului străin din căile respiratorii și restabilirea fluxului normal de aer.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Bătrână lovită de mașină în timp ce traversa DN 1

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în timp ce traversa DN...