ijp

ijpÎn urmă cu 10 luni, mai precis în octombrie 2014, o tânără de 17 ani din Vălenii de Munte a fost violată și batjocorită în ultimul hal de trei adolescenți pe malul râul Teleajen.  După multe ore de chin, fata a reușit să scape din mâinile agresorilor și să reclame totul la Poliție.

Detalii despre acest caz aici: Un nou caz “Vaslui” se conturează în Prahova. Minoră violată în grup, agresorii liberi

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Prahova nu au considerat însă acest eveniment ca fiind unul de interes public. Încercând probabil să mențină o imagine bună a instituției, Poliția a încercat să ascundă acest viol de opinia publică, fapta lipsind cu desăvârșire de pe toate buletinele de presă trimise în luna respectivă. Biroul de presă al IPJ Prahova a avut grijă să ne informeze de toate găinăriile petrecute în județ, mai puțin faptul că o copilă a fost supusă unor perversiuni sexuale crunte care îi vor marca toată viața, dar și de faptul că agresorii sunt în libertate. Pe buletinele zilnice de presă suntem informați cum oamenii legii lucrează intens la prinderea infractorilor, după cum puteți observa mai jos în câteva exemple alese la întâmplare. Biroul de Presă al Poliției consideră că doar informațiile cu prinderea hoților de mere, struguri, haine sau țevi metalice sunt ”demne” pentru populația județului Prahova dar și benefice pentru imaginea Inspectoratului de Poliție al județului Prahova. Ca atare, activitățile polițiștilor care au prins violatorii nu sunt aduse la cunoștința opiniei publice.

“La data de 05.10.2014, polițiștii din Boldești-Scăieni au fost sesizați despre faptul că o persoană necunoscută a sustras o țeavă metalică din cartierul Seciu. În temeiul sesizării, polițiștii de investigații criminale s-au deplasat la fața locului, unde, în urma verificărilor efectuate, au depistat în flagrant un bărbat, care transporta cu atelajul hipo zece bucăți de țeavă metalică, sustrase și aparținând autorității administrative locale. Bunurile sustrase au fost ridicate, urmând a se stabili prejudiciul cauzat. Cercetarile sunt continuate de către polițiști din cadrul Poliției orașului Boldești-Scăeni, sub aspectul infracțiunii de furt.

La data de 09.10.2014, în jurul orei 01.45, o patrulă de siguranță publică, în timp ce executa serviciul de patrulare pe raza orașului Băicoi, a depistat într-o livadă de meri doi bărbați, care sustrageau mere și îi încarcau în mai mulți saci.   Cei doi au fost identificați. Este vorba despre doi bărbați, unul în vârstă de35 de ani și celălalt în vârstă de 18 ani, ambii domiciliați în comuna Vâlcănești,județul Prahova. La locul faptei, au fost găsiți 16 saci confecționați din rafie, încărcați cu mere, culese de către cei doi. Cantitatea de mere sustrasă a fost cântărită, rezultând 640 de kg., valoareaprejudiciului fiind de 1.280 de lei. În cauză, s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunii defurt.

La data de 12.10.2014, în jurul orei 14.00, polițiștii Postului de Poliție Valea Călugărească, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în satul Valea Mantei, au depistat în flagrant doi bărbați din satul Rachieri, în timp ce sustrăgeau struguri. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că aceștia ar fi sustras aproximativ 50 de kg. de struguri, dintr-o tarla de pe un câmp din satul Valea Mantei. Cantitatea de struguri a fost ridicată în vederea predării către persoana vătămată. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

La data de 12.10.2014, o patrulă de siguranță publică din cadrul Poliției Vălenii de Munte a depistat în flagrant patru persoane care sustrăgeau nuci dintr-un nuc aflat pe proprietatea unei persoane din municipiul București.Persoanele în cauză au fost identificate, stabilindu-se că este vorba despre patru persoane domiciliate în Vălenii de Munte.În cauză s-a întocmit dosar penal.

La data de 22.10.2014, în jurul orei 15.15, polițiștii Postului de Poliţie Blejoi au fost sesizaţi prin intermediul S.N.U.A.U. 112, despre faptul că o persoană necunoscută a sustras perdele dintr-un magazin din Blejoi, iar, în momentul somării de către agenţii de pază ai magazinlui, acesta s-a sustras, fugind pe câmpul din apropiere, către Păuleşti. În baza sesizării, s-a constituit o echipă operativă, care, în urma verificărilor efectuate, a depistat persoana bănuită de comiterea faptei, stabilindu-se că este vorba despre un bărbat din Ploieşti. Din primele cerceări efectuate, a rezultat că acesta ar fi pierdut o sumă mare de bani la pariuri, motivând astfel că a fost nevoit să fure, pentru a face rostde bani. Prejudiciul provocat este de 140 de lei şi a fost recuperat în totalitate. În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

La data de 30.10.2014, polițiști din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Valea Călugărească, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza satului Albești Paleologu, au fost sesizați de către un bărbat din localitate desprefaptul că, din locuință, i-a fost sustrasă o geacă de culoare neagră.În urma verificărilor efectuate, a fost identificată persoana bănuită decomiterea furtului. Este vorba despre un bărbat din localitate, care a recunoscut fapta comisă, restituind geaca sustrasă, pe care o avea la domiciliu. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.”

Dată fiind gravitatea cazului prezentat, solicităm șefilor Poliției Prahova o revizuire a modalității de comunicare dintre Poliție și entitățile media. Cerem ca liberul acces la informații de interes public, garantat prin lege, să fie respectat și mass-media să fie informată de tot ce se întâmplă în județul nostru, mai ales faptele cu violență care au prin puterea exemplului un caracter preventiv. Poate că dacă lumea ar fi fost informată de astfel de cazuri, cu siguranță și-ar proteja altfel copiii, ba chiar i-ar feri de agresori care sunt astăzi în libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here