Liderii coaliției de guvernare, Liviu Dragea și Călin Popescu Tăriceanu au o întâlnire în biroul președintelui Camerei Deputaților. Surse politice convergente ne-au explicat că se poartă negocieri intense, pentru că PSD ar dori să preia un portofoliu de la ALDE.

Miza pentru PSD o reprezintă Ministerul Energiei, cel pe care liderii PSD doresc să-l aibă în portofoliu. În precedentele două Cabinete, acest portofoliu a aparținut celor de la ALDE, prin Toma Petcu.

Citește și: Rețea infracțională, destructurată cu sprijinul autorităților americane

PSD a solicitat o nouă rundă de discuții, pentru că, în opinia lor, ALDE are mai multe portofolii decât prevede protocolul de guvernare. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, este independent, dar asumat politic de cei de la ALDE. Din acest motiv, cei din PSD le solicită partenerilor să-l asume ca portofoliu în Guvern și să cedeze Ministerul Energiei către un ministru PSD.

Citește și: VIDEO – O pensionară le-a dat țeapă vecinilor de peste 100.000 de euro

Negocierile se anunță a fi extrem de dure pentru că ALDE nu împărtășește opinia PSD, mai ales că Tudorel Toader este asumat de ALDE, însă are și sprijinul politic al organizației PSD Iași.

sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here