benzina 32336300

Noi scumpiri ale carburanților sunt preconizate pentru perioada următoare, deși prețul deja a explodat pe piața din România. Benzina premium a ajuns deja la 8 lei litrul, dar creșterile nu se vor opri aici, potrivit specialiștilor din domeniu.

Prețurile benzinei și motorinei au ajuns la maximul istoric. Potrivit peco-online.ro, Benzina premium se vindea şi cu 7.93 lei la o staţie Rompetrol din nordul Capitalei, în timp ce motorina premium a ajuns la 7.65 lei la aceeaşi staţie.

Benzina standard se vindea cu preţuri între 6.86 lei per litru la una dintre staţiile gestionate de Lukoil pe Şoseaua Alexandriei şi 7,28 la o staţie Rompetrol din Şoseaua Siseşti.

Pentru un litru de motorină standard în Bucureşti şoferii trebuie să scoată din buzunar între 6,90 lei per litru la o staţie Lukoil din sectorul 1 până la 7.16 lei pe litru la o staţie Rompetrol în nordul Capitalei.

Specialiștii spun că și în perioada următoare vor mai fi scumpiri la pompă pentru că se estimează ca un baril de petrol să ajungă să coste și peste 100 de dolari.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, declara în ianuarie că urmăreşte preţul carburanţilor şi că a observat o creştere în ultima perioadă, iar, dacă va fi nevoie, statul va interveni şi în acest sector.

”Urmărim preţurile pe toată piaţa de energie, până la urmă şi carburanţii sunt pe piaţa de energie. Acolo am observat o fluctuaţie a preţului carburanţilor, în funcţie de cotaţia petrolului. Acum, e adevărat, cotaţia este la cel mai mare preţ din ultimii şapte ani de zile. Eu când trec spre casă, trec pe lângă multe staţii şi memoria vizuală îmi permite să reţin cifre. Da, este o cotaţie mare acuma. În urmă cu o lună, o lună şi jumătate, preţurile erau sub şase lei, acum sunt peste şase lei”, a declarat Virgil Popescu.

”Urmărim cu atenţie şi, dacă va fi cazul, vom lua şi acolo măsuri. Nu am văzut în ultimii ani de zile să vorbim de preţuri reglementate la carburanţi, piaţa s-a autoreglat la un moment dat. Să nu uităm că noi am scos acciza de la carburanţi în urmă cu doi ani, deci practic am avut o ieftinire a preţului la carburanţi”, a mai precizat Popescu.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here