O alpinistă care a căzut, în abruptul Văii Albe, din Munții Bucegi, s-a ales cu multiple traumatisme. 

Alpinista a fost recuperată cu un elicopter care a venit tocmai de la Târgu Mureș și a avut mare noroc să supraviețuiască unei căderi de aproximativ 250 de metri.

“Încă o intervenție reușită de Salvamont în colaborare cu IGAv-SMURD. O alpinista a căzut aprox. 250 m pe Valea Albă din Abruptul Prahovean al Bucegiului, suferind multiple traumatisme, având mare noroc că a rămas în viață.

Cum accidentul s-a produs la o altitudine de 2075 m, o acțiune terestră ar fi durat ore bune, viața alpinistei fiind pusă în pericol prin durata mare a intervenției. Am luat rapid decizia de a solicita sprijinul unui elicopter, acesta venind de la Tg.Mures. La fața locului au fost troliati un salvator montan și medicul SMURD, care au pregătit accidentata pentru transport. La final a fost recuperat și însoțitorul accidentatei, cel care a anunțat incidentul prin 112.

Ținând cont de acest caz, și nu numai, sfătuim alpiniștii sau turiștii obișnuiți să NU plece niciodată singuri în ascensiuni sau drumeții montane. Faptul că aceasta a fost însoțită, practic i-a salvat viața”, a transmis Salvamont Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here