fbpx
joi, mai 30, 2024
spot_img

O prostituată țepuită a condus la o captură spectaculoasă de bani falși. Sute de mii de euro făcuți la imprimantă de o familie

Citește Și

- Reclamă -
O tânără de 27 de ani din Bihor, mama acesteia, dar și concubinul tinerei au fost arestați preventiv în urma unor percheziții organizate de BCCO Ploiești, în Prahova și în mai multe județe. Polițiștii au găsit sute de mii de euro falsificați la imprimantă. În dosar este cercetat sub control judiciar și un tânăr de 17 ani din Prahova care a intrat în vizorul polițiștilor după ce s-a filmat cu banii falși și a postat clipul pe TikTok.

Povestea uneia dintre cele mai spectaculoase capturi de bani falși este, în sine, una inedită.

Cuplul din Oradea, un bărbat de 43 de ani și o tânără de 27 de ani, au început să copieze bancnote la imprimantă pe care le vindeau apoi prin anunțuri pe site-urile de vânzări-cumpărări. Pentru a acoperi adevărata natură a tranzacțiilor, anunțurile descriau vânzare de bancnote de recuzită.

- Reclamă -

Fabricarea bancnotelor era destul de simplă. Cei doi copiau pur și simplu banii la imprimantă, una profesională, folosind hârtie obișnuită.

Vindeau bancnotele la aproximativ o cincime din valoarea celor reale. De exemplu, pe un pachet de bancnote false de 1.500 de lei, solicitau cam 200-300 de lei.

Clienții foloseau banii falși la cumpărarea de mașini, introducându-i printre bancnote adevărate sau la jocuri de noroc.

- Reclamă -

Afacerea a înflorit, iar la un moment dat s-a alăturat celore doi și mama femeii. În vârstă de 44 de ani, aceasta și-a cumpărat propria imprimantă și a început să producă bani falși.

 

Polițiștii au intrat pe fir după ce o prostituată și-a dat seama că a fost plătită cu două bancnote false de 50 de lei.

Cazul a fost anchetat de BCCO Ploiești, polițiștii organizând percheziții în mai multe județe.

- Reclamă -

„La data de 31 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești au pus în executare 17 mandate de percheziție domiciliară, după cum urmează:
6 în județul Bihor, câte 2 în județele Bistrița-Năsăud, Dâmbovița și Timiș și câte unul în județele Arad, Caraș-Severin, Constanța, Vâlcea și Prahova, la persoane bănuite de contrafacere a bancnotelor.

Totodată au fost puse în executare și 13 mandate de aducere.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au documentat, începând cu luna iulie a.c., activitatea unui grupări infracționale formată din 13 persoane, care ar fi fost implicată în falsificarea de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, falsificarea de valori străine, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori și înșelăciune, care ar fi acționat pe teritoriul României.

Din probatoriul administrat, a rezultat că o parte din membrii grupării s-ar fi ocupat de activitatea de contrafacere a bancnotelor, deținând în acest sens mai multe instrumente necesare realizării acestei activități.

Ulterior, pachetele cu bani ar fi fost expediate prin intermediul unei societăți de coletărie către alți membrii ai grupării, de pe teritoriul României, aceștia ocupându-se de punerea lor în circulație.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și ridicate obiecte utilizate la contrafacerea bancnotelor, respectiv două imprimante, folii din plastic, coli de hârtie, tonere, sumele de 222.360 de euro contrafăcuți în bancnote de 10, 20, 50, 100, 200 și 500 de euro, 540 de USD în bancnote de 20 de USD, 1.650 de lei în bancnote de 50 și 100 de lei, 1.161.000 de forinți în bancnote de 10.000 și 20.000 de forinţi.

De asemenea, au mai fost ridicate 16 telefoane mobile, înscrisuri cu valoare probatorie și o armă neletală deținută ilegal.

Persoanele bănuite au fost conduse la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, iar după finalizarea audierilor, față de 4 bărbați cu vârstele cuprinse între 17 și 43 de ani, dar și față de două femei cu vârstele de 27, respectiv 44 de ani a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

În cursul zilei de ieri, 1 noiembrie a.c., aceștia au fost prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, pentru sesizarea instanței competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

Astfel, Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Ploiești a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celor două femei, dar și pe cel al bărbatului de 43 de ani, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Totodată, față de tânărul de 17 ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Oficiului Național Central pentru combaterea falsului de monedă din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, al Serviciilor de combatere a criminalității organizate din Arad, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Vâlcea, al brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Constanţa, Oradea, Timişoara și de cel al inspectoratelor Județene de Jandarmi și grupărilor mobile de jandarmi din județele menționate.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române”, a transmis IPJ Prahova, prin intermediul purrtătorului de cuvânt Mihaela Florescu.

Mama, fiica și concubinul tinerei au primit amndate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Totodată, un tânăr de 17 ani din Prahova a primit control judiciar pentru 60 de zile. Este client al familiei din Bihor și s-a filmat cu TikTok cu banii falși, pentru a face impresie…

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Reactoare de ultimă generație instalate în rafinăria Petromidia

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a introdus în fluxul operațional al rafinăriei Petromidia două reactoare...