Ministerul Sănătății a confirmat că tânărul din Bacău nu are infecție cu coronavirus, ci gripă. El va fi externat marți și va continua tratamentul în ambulatoriu.

Informarea de presă a Ministerului Sănătății:

Nu este vorba despre infectie cu noul coronavirus la pacientul transferat ieri de la Bacau la Institutul National de Boli Infectioase “Prof. dr. Matei Bals” .

Investigațiile efectuate pacientului care a fost transferat ieri de la Spitalul Județean de Urgență Bacău la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Bals” au aratat că acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are ale afectiuni virale.

Pacientul a fost testat si a avut rezultate pozitive pentru gripa si adenovirus, primind tratament medical de specialitate.

Starea pacientului este buna si va fi externat în cursul zilei de astăzi si va continua tratamentul in ambulatoriu.

Ministerul Sănătății reaminteste tuturor unităților sanitare și direcțiilor de sănătate publică că, în astfel de cazuri, este obligatorie respectarea procedurilor de raportare și comunicare, precum și a protocoalelor care au fost transmise de către Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here