fbpx
duminică, mai 19, 2024
spot_img

Opinia unui avocat despre cazul prahoveanului care și-a urmărit iubita cu un dispozitiv GPS

Citește Și

- Reclamă -

Ion Cătălin Moraru a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT din Ploiești pentru infracțiuni privind siguranța națională și pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, acesta riscând o pedeapsă cu închisoare între doi și șapte ani.

Citește și Cum s-a ales un prahovean cu dosar penal pe siguranță națională după ce și-a urmărit iubita. Toate detaliile poveștii

- Reclamă -

Avocatul Daniel Gașpar a subliniat faptul că infracțiunea este gravă, dovadă fiind și pedeapsa pe care o riscă prahoveanul. Deasemenea a subliniat și faptul că prin mediatizarea acestui caz se dorește, probabil, prevenirea altor persoane dispuse să efectueze astfel de acțiuni.

Iată mai jos opinia avocatului Daniel Gașpar:

Infracţiunea este destul de gravă, fiind o infracţiune prevazută de legea 51/1991, legea siguranţei naționale prvăzută cu o pedeapsă destul de mare, de la doi la șapte ani. Probabil că mediatizarea acestui dosar va opri alte persoane dispuse să efectueze astfel de acțiuni necunoscând că acestea sunt infracțiuni. Orice înregistrare audio, video sau monitorizare prin GPS este supusă  autorizări și autorizarea o face doar instanţa judecătorească. O astfel de autorizare este făcută doar la cererea unui organ de urmărire penală și nu din partea unei persoane fizice sau juridice, nici măcar din partea unui detectiv particular care este o persoană angajată de cineva să efectueze acțiuni de filaj și nu acţiuni de monitorizare. Se face o distincţie între acțiunea de filaj și acțiunea de monitorizare prin care se stabilește locul exact prin coordonate GPS. Faptul că a găsit acel dispozitiv la vânzare pe piață nu înseamnă că îi dă și dreptul să il folosească, atâta timp cât nu există o lege care să interzică vânzarea de astfel de dispozitive, uite că există o lege care interzice folosirea acelor dispozitive.

Art. 26 legea 51/1991

(1)Desfășurarea, fără autorizare, a activităților specifice culegerii de informații supuse autorizării în condițiile prezentei legi sau cu depășirea autorizării acordate se pedepsește cu închisoare de la doi la șapte ani, dacă fapta nu constituie o infracțiune mai gravă.

 

- Reclamă -

 

 

 

 

- Reclamă -

 

 

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Accident grav de motocicletă, în Prahova

UPDATEVictima, bărbat în vârstă de 51 de ani, prezintă un traumatism cranio-cerebral sever și a fost intubat de echipajul...
Sari la conținut