Patriarhia Română vorbește despre ”morgi arhipline”, ”bolnavi care agonizează” și le transmite enoriașilor să ia ”foarte în serios” COVID-19, însă în același timp organizează un nou pelerinaj, care începe joi și va dura o săptămână, la moaștele Sf. Dumitru.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al instituției, a transmis marți dimineață un îndemn la adresa enoriașilor pe care i-a sfătuit să ”asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor” despre care a spus că merită ”deplină încredere și recunoștință”.

Mesajul lui Bănescu vine cu doar o zi înainte de începerea unui nou pelerinaj, unde vor fi expuse moaștele mai multor sfinți, cu ocazia sărbătoririi lui Dimitrie cel Nou. Pelerinajul se va desfășura în perioada 21-28 octombrie.

  • ”În plină, agresivă pandemie, în contextul în care secțiile ATI ale spitalelor din întreaga țară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, iar morgile sunt arhipline, datoria rațională și urgentă a fiecăruia dintre noi, fie și în ultimul ceas, este să ia foarte în serios boala și să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm deplină încredere și recunoștință”., a spus Bănescu.

Context

Patriarhia Română a anunțat, luni, un nou pelerinaj, chiar în ziua în care România a încheiat cea mai neagră săptămână de la începutul pandemiei COVID-19, în februarie 2020.

Joi, 21 octombrie, începe sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou ale cărui moaște vor fi expuse publicului. Enoriașii sunt așteptați timp de 7 zile să participe treacă pe la raclele ”Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, ale Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena şi ale Sfântului Nectarie de la Eghina”, care vor fi așezate în pridvorul Catedralei Patriarhale, transmite instituția condusă de Patriarhul Daniel.

Patriarhia recunoaște ”contextul sever al pandemiei”, dar dă asigurări că pelerinajul ”se va desfășura și anul acesta în condiţii de maximă rigoare” și impune o serie de condiții.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a fost întrebat, vineri, într-o conferință de presă, despre impactul în numărul de infectări după pelerinajul de la Iași de Sfânta Parascheva și oportunitatea organizării tradiționalului pelerinaj de SfântulDumitru în București.

Raed Arafat a precizat că nu se pronunță asupra aspectelor religioase, dar că orice activitate care aduce într-un loc un număr mare de oameni ar trebui să fie redusă și toată lumea ar trebui să se gândească ce impact poate să aibă aducerea unui mare număr de oameni într-o zonă care este afectată serios de pandemie.

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here