fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Patru capete de acuzare, printre care neglijența în serviciu, în cazul incendiului de la Spitalul ”Movila” din Ploiești -VIDEO

Citește Și

- Reclamă -

Poliția Prahova a deschis dosar penal în cazul incendiului care s-a produs, luni 26 februarie 2024, într-un salon din cadrul secției de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

În prezent se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă, vătămare corporală din culpă, neglijență în serviciu, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

- Reclamă -

Potrivit unor surse apropiate de anchetă, principalul incriminat este un muncitor care a tăiat cu flexul o țeavă metalică din salonul unde se afla internată în stare critică o pacientă octogenară.

Surse apropiate de anchetă au precizat, pentru ziare.com, că anterior producerii incendiului din salonul nr. 4 din secția de boli infecțioase o asistentă medicală i-a permis muncitorului să facă lucrări de reparații în salon deși acolo erau pacienți internați.

 Mai mult, chiar asistenta a fost cea care a îndepărtat patul de perete pentru a permite muncitorului să taie cu flexul o țeavă metalică. Bolnava era în stare critică și avea mască de oxigen la gură.

- Reclamă -

 O scânteie produsă de flex a produs o flamă care a dus la izbucnirea unui incendiu. Femeia a suferit arsuri pe față și pe un umăr, fiind ulterior transportată la secția ATI pentru îngrijiri medicale.

Pacienta a supraviețuit accidentului din salon, însă starea acesteia este critică, suferind și de alte afecțiuni grave care nu au legătură cu incendiul.

Dr. Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, susține că la secția de boli infecțioase se făceau lucrări de mentenanță la instalația de încălzire. Acesta a precizat că nu își explică cum de a fost posibil ca un muncitor să facă ”o manevră” cu pacientul în salon.

”Este un eveniment regretabil, al nu știu câtelea în istoria acestui spital. Încă o dată constat că personalul medical este nepregătit pentru că erau asistenți, erau infirmiere care au văzut. Este inadmisibil să lași un muncitor să facă o manevră într-un salon cu un bolnav. Chestia asta eu nu am mai auzit-o. Își fac cruci colegi de-ai mei mai în vârstă. În spitalul acesta, de câte ori s-au făcut lucrări, bolnavii au fost evacuați din salon. Este abc-ul….Nu știu cum au fost lăsați. Și pe mine mă șochează lucrul ăsta”, a declarat managerul Bogdan Nica.

- Reclamă -

Dr. Nica a precizat că firma făcea lucrări de reparații la instalația de termoficare a lucrat cu bolnava în salon, accidentul nefiind provocat de o explozie, așa cum s-a anunțat inițial.

”A tăiat o țeavă, bolnava având oxigen. Nu a fost o explozie, salonul este neatins. A fost o flamă. Pacienta a suferit arsuri de gradul I, II pe 15 la sută din suprafața corpului. Din păcate este o pacientă într-o stare foarte gravă”, a precizat directorul spitalului.

Potrivit acestuia, spitalul are pompier angajat, un ”lucrător la oxigen”, dar nu se poate precizat la acest moment unde erau cei doi tehnicieni în momentul în care muncitorul a intrat în salon.

”Întrebarea pe care mi-o pun retoric este unde erau în momentul în care a intrat în salon un muncitor de la o firmă să taie o țeavă. Întrebarea asta o pune și poliția și vom vedea mai departe”, a concluzionat dr Bogdan Nica.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut