Foto cu caracter ilustrativ

Vineri, 8 iunie, polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise în domeniul producerii şi comercializării alcoolului și băuturilor alcoolice.

Au fost verificați opt agenți economici și au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 63.000 lei.

Totodată, au fost confiscate bunuri (1.740 țigarete, 80 litri băuturi alcoolice, 87 kg legume etc.), în valoare de 6.049 lei.

Valoarea bunurilor indisponibilizate în urma acțiunii se ridică la aproximativ 40.000 de lei.

Având în vedere cercetările ce se efectuează într-un dosar penal și în baza unui mandat emis de Judecătoria Vălenii de Munte, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat o percheziție la domiciliul unui bărbat de 63 de ani din comuna Drajna.

Cu această ocazie, a fost identificată cantitatea de 1.983 litri de țuică din fructe, deținută în afara unui antrepozit fiscal autorizat sau a unei gospodării individuale autorizate să producă și să dețină băuturi alcoolice pentru consum propriu, de către autoritatea vamală competentă.

De asemenea, s-a constatat că pentru cantitatea de țuică, deținătorul nu a plătit acciza către bugetul de stat, aceasta fiind indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor și pentru stabilirea cuantumului prejudiciului cauzat.

În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,producere și deținere în afara unui antrepozit fiscal autorizat a unei cantități de peste 40 litri alcool etilic, 200 litri băuturi spirtoase, 300 litri produse intermediare”, prevăzute de Codul Fiscal.

Sursa: Poliția Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here