fbpx
marți, noiembrie 28, 2023
spot_img

Percheziții în România la cererea FBI. Sunt vizați membri ai clanului  ”SANDU SYNDICATE”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Polițiștii  și procurorii români au efectuat, la cererea autorităților judiciare americane, opt percheziții domiciliare, în județele Argeș și Teleorman, la persoane cercetate pe teritoriul S.U.A. pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și spălare a banilor, în perioada 2020-2022.

Autoritățile federale americane competente au pus sub acuzare 14 persoane de cetățenie română, bănuite de implicare în activitatea grupării infracționale cunoscută sub denumirea de „SANDU SYNDICATE”, al cărei lider a fost arestat în cursul lunii martie 2023, pe teritoriul S.U.A.

- Reclamă -

Totodată, la sediul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Pitești, a fost condusă o persoană, care face obiectul unei cereri de arestare provizorie, în vederea extrădării, formulate de către autoritățile americane.

 - Ziarul INCOMOD

Autoritățile federale americane competente au pus sub acuzare 14 persoane de cetățenie română, bănuite de implicare în activitatea grupării infracționale cunoscută sub denumirea de „SANDU SYNDICATE”, al cărei lider a fost arestat în cursul lunii martie 2023, pe teritoriul S.U.A.

 - Ziarul INCOMOD

În cadrul investigației desfășurate de autoritățile din S.U.A., a rezultat faptul că, începând cu iulie 2020 și până în august 2022, membrii grupării de criminalitate organizată, formată din cetățeni români, ar fi participat la o schemă infracțională, pentru a obține în mod fraudulos beneficii guvernamentale din statul California, respectiv ajutoare de șomaj administrate de Departamentul pentru Dezvoltarea Ocupării Forței de Muncă din California (Employment Development Department California – E.D.D.).

- Reclamă -

În urma anchetei derulate pe teritoriul S.U.A., care a fost realizată cu sprijinul autorităților de aplicare a legii din România, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate și D.I.I.C.O.T., au reieșit date conform cărora membrii grupării ar fi obținut în mod fraudulos beneficii de la E.D.D. pentru ei înșiși și, de asemenea, ar fi ajutat alte persoane să obțină beneficii, în schimbul unei părți din aceste sume încasate în mod fraudulos.

În luna noiembrie 2021, autoritățile din S.U.A. au luat cunoștință de o serie de infracțiuni legate de furturi care vizau populația în vârstă din San Diego, California.

Pe parcursul investigației, autoritățile din S.U.A. au identificat o organizație infracțională, formată din cetățeni români, domiciliați în județul Vâlcea, care ar fi participat la fraude și furturi pe întregul teritoriu al Statelor Unite, descoperind că această schemă infracțională ar fi avut ca scop obținerea în mod fraudulos de ajutoare de șomaj din statul California.

 - Ziarul INCOMOD

Din cercetări a reieșit că membrii grupării ar fi acționat în mod sistematic în scopul facilitării obținerii frauduloase de către sute de persoane de cetățenie română, a unor beneficii materiale de la E.D.D. prin depunerea de cereri, crearea de documente justificative falsificate și ajutor dat în antedatarea cererilor.

- Reclamă -

În mod concret, începând cu iulie 2021, liderii grupării ar fi transmis, prin intermediul rețelelor de socializare, anunțuri prin care ofereau servicii sau întâlniri pentru a solicita, în mod fraudulos, beneficii financiare de la E.D.D. California, constând  în sume cuprinse între 1.000 USD și 1.500 USD, în vederea deschiderii de conturi în cadrul aplicației.

În continuare, liderii grupării ar fi dezvoltat un proces în vederea obținerii de beneficii patrimoniale, prin folosirea de identități false, facturi de utilități falsificate, declarații de venit falsificate, formulare falsificate și carduri de asigurare de sănătate frauduloase.

De asemenea, aceștia ar fi falsificat cererile de aplicare prin „antedatarea” sau modificarea acestora, prin menționarea în fals a unei date anterioare de începere a șomajului, pentru a genera venituri frauduloase suplimentare.

Prejudiciul cauzat statului California este estimat la aproximativ 5.200.000 USD.

Bărbatul de 27 de ani care face obiectul unei cereri de arestare provizorie, în vederea extrădării, formulate de către autoritățile americane, a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, care a dispus reținerea acestuia, pentru 24 de ore, iar, ulterior, judecătorii de drepturi și libertăți din cadrul Curții de Apel Pitești au admis cererea de arestare preventivă a acestuia, pentru 30 de zile, în vederea extrădării pe teritoriul S.U.A. 

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

1 Decembrie la Ploiești: de la paradă și expoziție militară la artificii și retragere cu torțe

Autoritățile locale și Garnizoana Ploiești au pregătit un program inedit de 1 Decembrie. Evenimentele organizate în municipiu cu ocazia...
spot_img