26 de mandate de percheziție domiciliară și patru mandate de aducere au fost puse în aplicare la data de 11 octombrie în Capitală și județele Ilfov, Argeș și Mehedinți, la persoane bănuite de delapidare și spălarea banilor.

În fapt, în perioada 2021 până în prezent, persoanele vizate, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, cu domeniu de activitate de colectare sau reciclare a deșeurilor, în mod repetat, ar fi primit, transferat și ridicat sume de bani, provenite din săvârșirea infracțiunii de delapidare, prin care o societate comercială de tip OIREP a fost prejudiciată cu aproximativ 12.000.000 de lei.

În urma perchezițiilor documente contabile în valoare de 11.000 de euro au fost ridicate, dar și suma de 8.000 de lei și 72 de monede din metal prețios. De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile: trei autoturisme de lux și imobile, precum și a conturilor bancare ale bănuiților, până la concurența sumei de 12.798.050,83 de lei.

“În baza probatoriului administrat, un bărbat de 34 de ani a fost reținut, pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat instanței, care a dispus punerea în libertate a acestuia.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice și al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, precum și de cel al Autorității Vamale Române.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 3, sub supravegherea sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare și spălarea banilor”, au transmis reprezentanții poliției printr-un comunicat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here