fbpx
sâmbătă, decembrie 9, 2023
spot_img

Peste 600 de mașini second hand, oprite de la vânzare de Protecția Consumatorilor din Ploiești. Metoda prin care clienții erau înșelați

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Peste 600 de autoturisme rulate au fost oprite de la vânzare în timpul unui control al inspectorilor pentru protecția consumatorilor din Prahova. Printre altele, inspectorii au descoperit, printre altele, că informațiile prezentate  clienților și cele din documentele autovehiculului nu coincideau.

”Ca urmare a controlului tematic dispus de către Comisarul Șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Sud-Muntenia Ploiești, dl Ion Iordăchescu, în perioada 26 septembrie-20 octombrie 2023 comisarii din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor – Regiunea Sud-Muntenia au desfășurat o acțiune de verificare a respectării prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor la comercianții de autovehicule rulate.

- Reclamă -

Au fost verificați 41 de operatori economici, aplicându-se 49 de sancțiuni (27 avertismente si 22 amenzi în valoare de 123 000 lei)”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a  Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Sud-Muntenia Ploiești

Pentru deficiențele constatate s-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare, până la remedierea deficiențelor, pentru un număr de 618 autovehicule.

 - Ziarul INCOMOD

Principalele deficiențe constatate au fost: 1.Autovehiculele rulate aflate la comercializare nu aveau afisate, sau erau incomplete, informațiile esențiale de care trebuie să beneficieze consumatorii (marca, capacitate cilindrică, tip combustibil, an de fabricație, anul primei inmatriculari, informații privind verificarea kilometrajului, existența eventualelor daune, numărul de proprietari anterior, termen de garanție, etc).

- Reclamă -

2. Nu se acorda garanția minimă legală de 1 an de zile petru auto-rulate.

3. Nu existau contracte cu unități service autorizate, pentru asigurarea garanției.

4. Neconcordanță între informațiile prezentate și cele din documentele autovehiculului.

În perioada următoare instituția noastră va continua acțiunile de supraveghere si control a modului în care operatorii economici din domeniu respectă drepturile consumatorilor!

- Reclamă -

FOTO Facebook

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

FOTO Patru mașini implicate într-un accident în Prahova

Patru mașini au fost implicate într-un accident vineri seară, pe DJ720, în localitatea prahoveană Florești.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de...
spot_img