fbpx
duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

Majorarea salariului minim aduce schimbări ale grilelor de salarizare din Primăria Ploiești. Care vor fi cele mai mari salarii

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Aprobate ultima oară în decembrie 2022, grilele de salarizare din Primăria Ploiești ar putea fi modificate zilele viitoare, ca urmare a creșterii salariului minim pe economie. Sunt propuse creșteri pentru toți angajații care aveau sub 3.300 de lei, dar și pentru posturile de conducere din instituție.

Un proiect de hotărâre inițiat de primarul Andrei Volosevici e propus pe ordinea de zi a ședinței ordinare din 31 octombrie a Consiliului Local. Acesta vine ca urmare a creșterii salariului minim de la 3.000 la 3.300 de lei, începând de la 1 octombrie.

- Reclamă -

Noile salarii din Primăria Ploiești ar urma să se aplice tot de la 1 octombrie.

Astfel, odată cu modificarea salariului minim, cresc, automat, toate salariile care până acum erau mai mici de 3.300 de lei.  În această situație erau posturi precum cele de muncitor necalificat, îngrijitor debutant, anumite posturi de muncitor calificat cu vechime mai mică, magazioner debutant, secretar debutant sau referent debutant.

Noi grile de salarizare propuse în Primăria Ploiești

Sunt propuse creșteri ușoare și pentru posturile de referent cu gradul de asistent sau referent cu grad profesional principal, care în grila de salarizare de până acum au salarii de bază brute nu cu mult peste pragul de 3.300.

- Reclamă -

În schimb, pentru majoritatea funcționarilor publici aflați pe posturi de execuție, cu excepția debutanților, noul proiect propune menținerea salariilor de bază actuale. În toate cazurile, vorbim despre salarii brute și despre nivelul de bază. Peste salariile de bază, în cazul funcțiilor de execuție, se mai aplică majorări în funcție de vechime, conform grilelor de salarizare din Primăria Ploiești.

Noul proiect, care urmează să fie dezbătut marți de Consiliul Local, propune creșteri și în cazul salariilor pentru funcțiile de conducere. Spre exemplu, pentru posturile de secretar general al municipiului, arhitect șef și director general, salariul brut crește de la 16.560 de lei pe lună la 18.381. Pentru director general adjunct, salariul brut crește de la 13.710 la 15.840 de lei, pentru director, șef de compartiment sau director executiv de la 14.610 la 16.500, iar pentru un șef de serviciu de la 12.600 la 14.840 de lei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Un șofer beat a provocat un accident pe DN 1

Un șofer băut a provocat un accident rutier pe DN 1, duminică dimineață.Accidentul s-a produs în afara localității Bănești....
spot_img