fbpx
duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

Majorare de tarife pentru TCE Ploiești. Proiectul intră săptămâna viitoare la vot

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Un proiect mai vechi, privind majorarea a două tarife practicate de operatorul TCE Ploiești, ținut până acum în dezbatere publică, urmează să intre marți la vot în Consiliul Local. Propunerea vizează majorarea prețului la bilete și abonamente de o zi, ca urmare a creșterii cheltuielilor.

Solicitarea de majorare a celor două tarife fusese transmisă acum câteva luni de conducerea TCE Ploiești, care a invocat creșterea cheltuielilor proprii cu combustibilul și energia electrică. Referatul de aprobare, realizat de primarul Andrei Volosevici, e datat din august, între timp proiectul a fost pus în dezbatere publică, iar acum e propus pe ordinea de zi a ședinței de marți a Consiliului Local.

- Reclamă -

Două tarife TCE Ploiești, propuse pentru majorare

Conform propunerii, prețul pentru un bilet de călătorie în Ploiești ar urma să crească de la 2,5 la 3 lei, iar cel pentru un abonament de o zi pe toate trasele de la 6 lei la 10 lei.

În referatul de aprobare care însoțește proiectul de hotărâre, raportat la normele ANRSC privind ajustarea tarifelor pentru serviciile de transport public de persoane, se arată că, în cazul de față, TCE se află într-o situație legată de „modificarea majoră a unuia sau a mai multor elemente de cheltuieli, determinată de modificarea prețurilor de achiziție din piață (…), respectiv creșterea tarifelor la motorină și la energie electrică”.

VIDEO – Consilierii ploieșteni au respins o rectificare bugetară propusă pentru plata salariilor la TCE și SGU

Până săptămâna viitoare, angajații TCE au primit astăzi o veste bună. La o zi după ce respinseseră o propunere de rectificare bugetară, care i-ar fi adus un milion de lei firmei de transport în comun, consilierii locali au aprobat în cele din urmă rectificarea. Banii erau așteptați de urgență de conducerea societății, fiind necesari pentru plata salariilor.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Un șofer beat a provocat un accident pe DN 1

Un șofer băut a provocat un accident rutier pe DN 1, duminică dimineață.Accidentul s-a produs în afara localității Bănești....
spot_img