Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a anunțat sâmbătă prin intermediul paginii de Facebook faptul că  în județul nostru se va putea face tratamentul cu plasmă cu antiorpi, tratamentul revoluționar pentru pacienții diagnosticați cu Covid-19.

”Plasma cu anticorpi, tratamentul revoluționar pentru pacienții diagnosticați cu Covid-19, ajunge și în Prahova.

💙 Prahovenii vor avea parte de cel mai nou tratament pentru noul coronavirus!

 Terapia cu plasma cu anticorpi provenită de la pacienții vindecați, prelevată prin operațiunea numită plasmafereză, va fi în scurt timp și la dispoziția medicilor prahoveni!

🏥 Aparatul de plasmafereză a ajuns astăzi la Ploiești, echipamentul a fost deja instalat la Centru de Transfuzie Sanguină Ploiești, urmând să înceapă recoltarea de la persoanele aflate în convalescență.

 Plasma cu anticorpi și-a dovedit eficiența prin rezultatele uimitoare înregistrate în multe state afectate de pandemie, dar și la primele cazuri de pacienți din România care au beneficiat de acest tratament!

🙏 Țin să le mulțumesc reprezentanților firmei Besmax Pharma Distribution pentru donația făcută Consiliului Județean Prahova și, implicit, pentru sprijinul oferit prahovenilor în lupta cu noul coronavirus și nu numai.

 Aparatul de plasmafereză poate fi utilizat pentru obținerea plasmei direct de la donatori, și nu doar din sângele recoltat, așa cum se face în prezent, din plasmă putând fi extrase componente biologice, cum este imunoglobulina, foarte necesară persoanelor cu imunitatea extrem de scăzută.

 Astfel, noi, prahovenii, vom avea parte de echipamentele medicale necesare colectării plasmei pentru a le veni în ajutor nu numai celor infectați cu Covid-19, ci și bolnavilor cu alte afecțiuni extrem de grave!

Îmi doresc, asemeni tuturor locuitorilor județului nostru, ca numărul prahovenilor infectați și al celor care din păcate își pierd viața să rămână la un nivel redus, iar tratamentele medicale speciale să le vină în ajutor medicilor noștri!
Sănătate tuturor!”, a scris Bogdan Toader pe pagina personală de Facebook.-

andrei-volosevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here