fbpx
duminică, martie 3, 2024
spot_img

Ploiești: prea mulți donatori de sânge, după ce valoarea tichetelor a crescut

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

În Ploiești sunt prea mulți donatori de sânge, așa că Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiu a limitat donările.

Explicația este aceea că valoarea tichetelor a crescut, ceea ce a atras un val de donatori de la începutul anului.

Georgeta Hanganu, directorul centrului, a declarat joi pentru Agerpres:

- Reclamă -

„Noi, împreună cu donatorii, lucrăm doar pentru pacienţi. Principiul de bază este a da sângele potrivit pacientului potrivit la momentul potrivit. Deci noi recoltăm sânge de la donatorii care corespund cererilor pe care le avem din spitale. Creşterea valorii bonurilor a făcut ca donarea să devină interesantă pentru mai multă lume. (…) Nu este pentru prima dată când ne vedem nevoiţi să limităm donarea. De fiecare dată când am avut stoc excedent pe un component sau o grupă de sânge am făcut acest lucru. Ideea este ca alimentarea stocurilor să fie ritmică. (…) Obligaţia noastră ca profesionişti este să facem managementul corect al stocurilor şi componentelor. (…) Facem management corect al stocurilor, pentru că nu există dreptul donatorilor de a dona, ci dreptul pacientului de a primi sânge potrivit la momentul potrivit şi produs cât mai proaspăt”, a explicat Georgeta Hanganu.

Așa că reprezentanții centrului au luat decizia de a limita numărul donatorilor.

„Datorită a fluxului mare de donatori suntem nevoiţi să restricţionăm numărul de donatori admişi zilnic! Vă anunţăm pe această cale că începând cu ziua de mâine vom primi la donare doar donatori care au mai donat în ultimii cinci ani! Mulţumim pentru înţelegere!”, este anunţul publicat, miercuri seară, pe pagina de Facebook a Centrului de Transfuzie Sanguină Ploieşti.

- Reclamă -

În continuare sunt preluaţi fără restricţii cei care au donat mai demult sau nu în ultimii 5 ani şi care au grupa AB, dar şi cei cu grupele cu RH negativ.

Totodată, directorul centrului precizează că este „omeneşte” şi „de bun simţ” să fie făcută o astfel de prioritizare în favoarea celor care sunt donatori în mod frecvent, chiar şi atunci când valoarea bonului primit a fost una mult mai mică.

De la începutul anului au fost preluate pentru recoltare 654 de persoane, faţă de 561 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În context, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploieşti face apel la donatori ca, înainte de a se prezenta pentru donare, să ia legătura cu centrul şi să se informeze, punctând că cel care trebuie servit este pacientul.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut