fbpx
vineri, aprilie 26, 2024
spot_img

Ploieştiul şi alte 4 localităţi din Prahova vor primi fonduri europene pentru insule ecologice digitalizate

Citește Și

- Reclamă -
Un nou concept în materie de managementul deşeurilor, insulele ecologice digitalizate, începe să fie aplicat în România. Ploieştiul va primi fonduri europene, prin PNRR, pentru a crea astfel de facilităţi pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Alte patru localităţi urbane din Prahova au fost selectate.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că 167 de proiecte depuse de autorităţile locale în cadrul PNRR pentru crearea de insule ecologice digitalizate au fost declarate câştigătoare. În toată ţara vor fi create aproape 8.400 de astfel de insule, menite să asigure o colectare selectivă mult mai eficientă şi un control mult mai clar privind modul în care se derulează acest proces.

Cinci dintre proiectele câştigătoare au fost depuse de autorităţile prahovene, în Ploieşti, Câmpina, Sinaia, Mizil şi Breaza.

- Reclamă -

În Ploieşti urmează să fie create 198 de insule supraterane, proiectul având o valoare totală eligibilă la finanţare de 9,7 milioane de lei. Municipiul Câmpina va crea 50 de insule supraterane, în cadrul unui proiect cu o valoare finanţabilă de 2,4 milioane de lei.

În Sinaia urmează să fie amenajate 23 de insule supraterane şi două subterane, în Breaza 14, iar în Mizi 9, toate la suprafaţă. În total, în Prahova ar urma să fie create 296 de astfel de spaţii de depozitare a deşeurilor, dintre care două subterane.

Proiect PNRR pentru 198 de insule digitalizate de colectare a deşeurilor, în Ploieşti

- Reclamă -

Insulele ecologice digitalizate sunt formate din 5 containere, fie supraterane, fie subterane, care vor permite colectarea separată de deșeuri de hârtie și carton, deșeuri de plastic și metal, deșeuri de sticlă, deșeuri biodegradabile și deșeuri reziduale. Locuitorii vor putea utiliza containerele cu ajutorul unui card magnetic sau al unei aplicații mobile. Fiecare gospodărie va primi un card electronic care va deschide depozitul, iar sistemul va înregistra cantitatea de deșeuri aruncate.

La momentul depunerii proiectului european, autorităţile ploieştene explicau că aceste aşa-zise insule ar putea aduce o modernizare în privinţa sistemului de management al deşeurilor, unul care a avut mult de suferit în ultimii ani.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Dar pentru piste de biciclete, trotinete cand se vor primi fonduri europene???? In municipiul Ploiesti esti MORT daca vrei sa mergi cu bicicleta pe partea carosabila. Eram ieri pe trotuarul de langa scoala 14 iar un sofer de gip mergea pe trotuar ca pe partea carosabila, , a oprit un pic sa nu dea peste un politist-ploiestean care bineinteles ca nu a vazut ca autoturismul se deplaseaza pe trotuar! Nu sa-i dea amenda, sa-l detemine sa foloseasca autoturismul pe partea carosabila. Trotuarele de la scoala 14 sunt plina de autoturisme parcate, ieri era si o masina a politiei care avea alte operatiuni in vedere. Mai am pana in vare si nu mai vin pe protuarele de la Scoala 14!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Vacanța de primăvară: cât va dura și când încep iar cursurile

Vacanța de primăvară începe vineri pentru copiii de grădiniță și elevi și durează 11 zile. Conform calendarului școlar, cursurile...
Sari la conținut