copacul fotovoltaic ploiesti
Instalat în centrul Ploieştiului printr-o sponsorizare, copacul fotovoltaic valorifică energia solară și aduce o notă de inovare și un design smart, futurist și prietenos.

Arborele solar deține un sistem propriu de iluminat cu LED și le oferă persoanelor care aleg să se relaxeze în zonă posibilitatea de a utiliza energia electrică fotovoltaică generată de către acesta pentru a-și încărca gratis telefoanele mobile, anunţă Primăria Ploieşti într-un comunicat de presă transmis joi.

Noul spaţiu de relaxare este amplasat pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor și își așteaptă vizitatorii.

Copacul fotovoltaic oferă şi prize de încărcare a dispozitivelor mobile

Copacul fotovoltaic este realizat dintr-un cadru metalic central și şase ramuri din metal care sunt conectate cu baza copacului, unde sunt realizate 6 băncuțe și etajere aferente, divizate pe circumferința acestei structuri. În dreptul fiecărei bănci și etajere, care oferă suport pentru așezarea diverselor aparate electronice (smartphone), copacul fotovoltaic este prevăzut cu prize de încărcare speciale.

Pe ramurile arborelui fotovoltaic sunt amplasate 6 frunze cu dimensiuni de 3 m lungime și 1,8 m lățime, realizate din plăci PVC cu grosimea de 18 mm. Frunzele copacului sunt prevăzute cu surse de iluminat cu LED, care luminează prin fantele cu care sunt prevăzute acestea, astfel încât să creeze un ambient plăcut pe timpul nopții, mai specifică administraţia locală. Sistemul de iluminat dispune de un senzor crepuscular, care aprinde sursele de lumină doar la apariția întunericului, astfel încât să se economisească energia electrică în perioada zilei. Toate componentele electrice sunt rezistente în mediul exterior, copacul fotovoltaic respectând cerințele tehnice de calitate existente.

Noua instalație este prevăzută la partea superioară cu un sistem de încărcare fotovoltaic de 200W și un acumulator cu gel de 100A. Panourile fotovoltaice sunt montate pe suporți speciali care permit orientarea acestora pentru o încărcare rapida și eficientă. Sistemul este calculat astfel încât sa confere o putere suficientă pentru a susține toți consumatorii.

“Primăria Municipiului Ploiești susține astfel de concepte, favorabile mediului înconjurător, menite să implementeze, la nivel local, surse generatoare de energie verde, regenerabilă și nepoluantă. În viitor, vor fi amplasați copaci fotovoltaici în mai multe zone din municipiului Ploiești, aceste spații moderne, destinate relaxării cetățenilor, aducând un plus de atractivitate esteticii urbane”, mai anunţă municipalitatea în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here