fbpx
marți, noiembrie 28, 2023
spot_img

Poliția s-a pus cu tunul pe evazioniști. Percheziții la o școală de șoferi, dar și la un azil de bătrâni

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au făcut percheziții  într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor. Vizați de anchetă au fost administratorii uneși școli de șoferi. Prin activitatea infracțională a persoanelor bănuite ar fi fost creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 856.114 lei.

”Din cercetări a reieșit că, persoanele ar fi acționat prin neînregistrarea în contabilitate și neplata taxelor și impozitelor aferente, ca urmare a desfășurării activităților specifice școlilor de șoferi prin intermediul a două societăți comerciale, precum și creditarea acestor societăți cu sume pentru care nu există justificare legală referitoare la proveniență.

- Reclamă -

Prin efectuarea perchezițiilor s-a urmărit identificarea și ridicarea mijloacelor materiale de probă necesare în vederea documentării întregii activități infracționale (înscrisuri, documente fiscale, unități de stocare date, sisteme de calcul), precum și pentru stabilirea valorii exacte a prejudiciului cauzat”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Activitățile au fost realizate cu sprijinul polițiștilor Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Percheziții și în Brașov

- Reclamă -

Într-o altă anchetă, trei administratori ai unui cămin privat în care sunt îngrijite persoane vârstnice, în judeţul Braşov, sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală de peste un milion de lei, fiind suspectaţi că nu au raportat veniturile obţinute. Pentru a nu plăti taxe, au înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive cu materiale de construcţie, produse farmaceutice şi combustibil.

Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra imobilului în care funcţionează azilul, situat în localitatea Moieciu de Jos.

Vizate de cercetări sunt trei persoane, între care un cetăţean spaniol, care sunt administratori ai unei firme care deţine un cămin de îngrijire a vârstnicilor în localitatea Moieciu de Jos. Cei trei administratori sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală şi delapidare, în timp ce persoana juridică este cercetată pentru evaziune fiscală.

”Din cercetări a rezultat că, în perioada 01.01.2011-07.07.2017, cele trei persoane fizice care administrau persoana juridică nu au evidenţiat în contabilitate şi în declaraţiile privind impozitul pe profit şi TVA ale persoanei juridice operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate din prestarea de servicii de îngrijirea persoanelor vârstnice, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale faţă de bugetul general consolidat al statului.

- Reclamă -

Prejudiciul a fost stabilit în cuantum de 1.070.772 lei şi se compune din: debit principal in valoare de 763.513 lei (Impozit pe profit – 184.737 lei şi TVA – 578.776 lei) şi accesorii în valoare de 307.259 lei (dobânzi si penalităţi).

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 1.070.772 lei, din care, ca urmarea demarării procedurii de executare silită împotriva debitoarei P.T.B.E.SRL, a fost recuperate 55.582 lei”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, luni, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Primarul Cherecheș a fost prins în Germania

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prins la Augsburg, în Germania, în urma unei colaborări între Poliţia...
spot_img