porci taiati afp

porci taiati afpPeste două tone şi jumătate de carne expirată au descoperit poliţiştii din Ilfov într-un depozit din apropierea Bucureştiului. Etichetele arătau că produsele ar fi trebuit să fie consumate până cel târziu acum trei luni. Toată carnea a fost confiscată, iar patronul firmei a primit o amendă de 20.000 de lei şi s-a ales cu dosar penal.

La prima vedere, lăzile în care se aflau carnea şi produsele din carne erau depozitate corespunzator în camera frigorifică. Surpriza a venit când poliţiştii au început să verifice termenele de valabilitate.

Pe multe dintre etichetele verificate poliţiştii au descoperit că produsele erau expirate din ianuarie şi februarie 2015. Chiar şi în aceste condiţii produsele din carne erau expuse la vânzare.

Complexul este vizitat zilnic de sute cumpărători.

Nici documentele societăţii nu erau 100% corecte. Punctul de lucru al firmei funcţiona fără autorizaţie. Poliţiştii au confiscat produse de 30.000 de euro, iar patronul a primit şi o amendă de 20.000 de lei. Nereguli au fost descoperite şi la un alt depozit de carne din Bragadiru.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 165.000 de lei şi au confiscat peste două tone şi jumătate de carne despre care Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a stabilit că este expirată.

Patronii firmelor care vindeau carne expirată trebuie să achite acum şi distrugerea produselor.  

Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here