taxi

taxiPoliţiştii de la transporturi au verificat taximetriștii aflați în zona aeroporturilor, în cadrul unei acțiuni naționale, derulate pe parcursul a două ore.

La data de 11 martie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, precum şi în zona aeroporturilor din Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

În doar 2 ore, poliţiştii au controlat 146 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate, au aplicat 41 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12.720 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 22 au fost pentru abateri prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 7 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi 12 la alte acte normative.

Ca măsură complementară, poliţiştii au retras 2 certificate de înmatriculare auto.

Acțiunea a avut ca obiectiv depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, care acostează persoane pentru a le oferi astfel de servicii  precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here