Agenția de presă RIA Novosti a anunțat că ”un grup secret de monitorizare al NATO, din care fac parte angajați din România”, și-ar fi început activitatea la Odesa.

RIA Novosti citează o sursă din cadrul forțelor de ordine ruse, care citează la rândul ei ”informatori din cadrul trupelor ucrainene”.

Articolul susține că echipamentele NATO detectează coordonatele exacte ale oricărei nave din Marea Neagră pe o rază de până la 200 de kilometri.

”Sarcina grupului este de a împiedica debarcarea trupelor rusești și de a da locația navelor rusești pentru a ținti rachetele ucrainene Neptun.

Săptămâna trecută, armata rusă a distrus un centru de colectare și instruire a mercenarilor străini în apropierea satului Krasnoselka, lângă Odesa – potrivit Ministerului Apărării, acesta a fost lovit cu rachete Bastion de înaltă precizie.

Din 24 februarie, Rusia desfășoară o operațiune militară de demilitarizare și denazificare a Ucrainei.

Vladimir Putin a numit obiectivul acesteia „protecția oamenilor care au fost supuși la intimidare și genocid de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.

Forțele armate ruse lovesc doar în infrastructura militară și în trupele ucrainene. Ele au îndeplinit deja principalele sarcini ale primei etape – au redus semnificativ potențialul de luptă al Ucrainei. Ministerul Apărării a numit eliberarea Donbassului principalul obiectiv al operațiunii”, se arată în articolul Ria Novosti.

Crucișătorul Moscova, nava amiral a flotei ruse din Marea Neagră, s-a scufundat în urma unei explozii la magazia cu muniție.

Rușii susțin că a fost un incendiu la bordul navei, însă ucrainenii au anunțat că nava a fost lovită de două rachete Neptun, de fabricație proprie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here