fbpx
marți, septembrie 26, 2023
20.6 C
Ploiești
spot_img

Prețul gazelor și Termo Prahova, motiv de scandal între primarul Ploieștiului și consilierii PNL

Citește Și

- Reclamă -

Prețul la care vor fi achiziționate gazele necesare termoficării orașului și situația financiară a Termo Prahova (operatorul de termoficare subordonat primăriei Ploiești) par a fi noile motive de scandal dintre primarul orașului, Andrei Volosevici, și consilierii locali PNL.

Săptămâna trecută, PNL a emis un comunicat de presă în care a anunțat că primăria are datorii către Termo, iar acest lucru va duce la imposibilitatea achiziționării gazelor pentru sezonul rece la prețul de 150 lei/MWh fără TVA.

„Conform documentelor existente în primărie şi adreselor transmise de membrii AGA a Termo Ploieşti, la această dată, primăria înregistrează o datorie de 30.690.902,79 lei către societate, reprezentând contravaloarea facturilor emise în lunile aprilie şi mai. Neplata datoriilor va conduce la imposibilitatea achiziţionării gazului la preţul de 150 lei/MWh fără TVA pentru sezonul rece 2023-2024, conform contractului încheiat cu S.N.G.N. Romgaz, dar şi la plata cu întârziere a salariilor angajaţilor societăţii. Trebuie precizat faptul ca dacă se ratează achiziționarea gazului in aceasta perioada la prețul de e 150 lei/MWh fără TVA exista riscul ca in sezonul rece sa se ajunga la creșterea prețului de producție a gigacaloriei.”, se arată în comunicatul emis de consilierii locali PNL.

- Reclamă -

În contrapartidă, Andrei Volosevici, primarul Ploieștiului, susține că Termo nu are probleme financiare și că nici prețul gazelor nu va fi mai mare, practic că ploieștenii vor avea căldură pe care o vor plăti la același tarif.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Angajată a unui magazin Profi, bătută cu pumnii și picioarele de mai mulți tineri din Ploiești

Șefa de tură a magazinului Profi din cartierul ploieștean Malu Roșu a fost bătută cu pumnii și picioarele de...