fbpx
sâmbătă, septembrie 23, 2023
26.2 C
Ploiești
spot_img

VIDEO – Drum reabilitat de CJ Prahova, pericol pentru viața șoferilor. Vicepreședintele Tudone: ”Nu am timp nici azi, nici mâine”

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

Drumul județean 100B – Gherghița – Dragănești a fost reabilitat anul trecut, în cadrul unui contract cadru de reparații finanțat de la bugetul Consiliului Județean.

Firma care a executat lucrarea este din Ialomița.

Reabilitarea a fost făcută de mântuială și stratul de asfalt, turnat prea subțire, spun specialiștii, a început imediat să se crape, iar denivelările sunt pe porțiuni extinse din cauza traficului intens pe acest tronson de drum.

- Reclamă -

Degradarea șoselei a început la nici două luni de la finalizarea lucrării, în toamna lui 2022.

De atunci, s-a intervenit de minim patru ori pentru reparații și plombări, tot făcut în bătaie de joc, tot pe banii Consiliului Județean.

Acum o săptămână a fost efectuată ulțima reparație. Din imaginile filmate de reporterii Incomod se vede clar că fisurile au reapărut, la fel și denivelările. Mai mult, asfaltul a fost turnat în viteză, inclusiv pe câmp. Nu există marcaje de delimitare a acostamentului, iar pe timpul nopții șoseaua reprezintă un adevărat pericol pentru șoferi.

- Reclamă -

Am încercat să obținem un punct de vedere de la conducerea Consiliului Județean. Vicepreședintele Cristian Apostol a pasat problema la celălalt vice, pe motiv că este într-o deplasare zilele astea.

Secretara vicepreședintelui Dumitru Tudone a preluat solicitarea reporterului Ziarului Incomod de a obține un interviu video pe acestă temă.

Tot secretara a comunicat, câteva minute mai târziu, că : ”Domnul Tudone vă transmite că este foarte ocupat, și astăzi și mâine. Nu are timp. Reveniți luni la domnul Apostol”.

Am insistat și a solicitat, tot secretarei, punctul de vedere de la alte persoane din Consiliul Județean, cu atribuții în zona de tehnic-investiții. Răspunsul venit câteva minute mai târziu a fost același: ”nu am pe nimeni, nu are cine să dea informații”.

Și cum Iulian Dumitrescu, președintele CH Prahova nu comunică cu presa, nu am avut de la cine să obținem informații cu privire la banii cheltuiți pe reparațiile de mântuială.

- Reclamă -

Am solicitat însă părerea unui specialist în siguranță rutieră care ne-a confirmat faptul că porțiunea de drum este un pericol iminent pentru șoferi.

Și asta pentru că se vede din imagini că terasamentul s-a deplasat și de aici au apărut denivelările. Mai mult, lipsa marcajului care să delimiteze acostamentul poate induce în eroare șoferii, mai ales pe timpul nopții. Se pot produce accidente grave, chiar mortale, din cauza stării drumului. Mai ales că vorbim de un drum intens circulat, majoritatea celor care au drept destinație Moldova, folosint această rută.

Reporterii Incomod vor încerca să contacteze conducerea CJ Prahova în următoarele zile. Poate vor avea timp să răspundă în legătură cu aceste investiții pe bani publici făcute prost de Consiliul Județean, și care în prezent pun în pericol viețile șoferiloc care tranzitează zona.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

3 COMENTARII

  1. Nu e singurul cu probleme. Mergeți pe DJ 100H. Între Marginea Pădurii și Glod drumul a fost decopertat de asfalt de toamna anului trecut și nici acum nu e asfaltat, ba mai mult s-au creat niște gropi imense. Unde este asfaltat pe DJ 100 h deja au apărut primele gropi. Nici pe DJ 235 între Lapos și Glod nu a fost asfaltata șoseaua deși a fost decopertat.

  2. Probleme sunt și pe DJ 102K unde a lucrat CONI,de la Urlați către Ceptura,pista ptr. biciclete este crăpată în proporție de 70%,la fel și rigolele din beton turnat.Esec total,beton turnat fara plasa de armare,finisat din „lopată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...