fbpx
duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

Prima implantare a unei inimi artificiale la un minor, în România. Pacientul este o adolescentă de 17 ani, care nu ar fi supraviețuit fără transplant

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, prof. dr. Horaţiu Suciu, anunţă prima implantare a unei inimi artificiale la un minor.

Este vorba despre o adolescentă de 17 ani, care nu ar fi supravieţuit fără transplant, dar donatorii pentru această categorie de vârstă sunt rari.

- Reclamă -

”Se spune că numai Dumnezeu poate pătrunde în sufletul cuiva. Şi aşa este. Am mers la Institut, gândindu-mă ce este în sufletul unei copile de 17 ani, pacientă de-a noastră, care aşteaptă un transplant, ştiind cât de puţini sunt donatorii pentru această categorie de vârstă. Soluţia inimii artificiale era singura care, din cauza gravei insuficienţe cardiace, o putea ţine în viaţă”, a scris, pe Facebook, medicul Horaţiu Suciu.

Acesta a precizat că operaţia a reuşit.

”Este a patra implantare a unei inimi artificiale pe care o reuşim în acest an şi prima din România la un copil. Le mulţumesc colegilor din echipa IUBCvT Târgu Mureş şi profesorului Putnik din Belgrad care a asistat la intervenţie. Mă bucur că reprezentantul acestui important centru est-european în domeniul transplantarii cardiace a fost alături de noi şi a văzut stadiul la care a ajuns medicina târgumureşeană”, a mai scris medicul.

- Reclamă -

Acesta s-a referit şi la viitorul Institut al Inimii de la Târgu Mureş: ”Când am plecat spre casă, m-am uitat la părculeţul din faţa Spitalului. Este locul în care se va construi noul Institut al Inimii. Acolo sunt acum nişte pomi fragezi, pe care i-aş lua cu noi în noua clădire a Institutului, pe care îl pregătim cu toată dedicarea. Nu ştiu dacă pomii aceştia se vor regăsi în viitorul nostru spital, dar felul în care i-am văzut astăzi a fost ca un dialog în care mi s-a şoptit, de undeva, că procedura de astăzi va fi, în noul proiect, o rutină. Într-adevăr, inima are tainele ei…”.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Un șofer beat a provocat un accident pe DN 1

Un șofer băut a provocat un accident rutier pe DN 1, duminică dimineață.Accidentul s-a produs în afara localității Bănești....
spot_img