fbpx
marți, noiembrie 28, 2023
spot_img

Liceanul din Ploiești, prins cu briceag la școală, scapă de pedeapsă. Ce le-a explicat polițiștilor

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești a decis să renunțe la dosarul penal deschis pe numele unui adolescent în vârstă de 17 ani, elev în cadrul unui liceu tehnologic din municipiu, prins cu un briceag la școală, în timpul orelor de curs. Procurorii au considerat că fapta de care era acuzat băiatul este de o ”gravitate redusă” și nu există ”interes public”.

Liceanul a fost prins cu un briceag la școală în timpul unui control efectuat de polițiștii din cadrul Secției 2 Ploiești, ca urmare a incidentelor violente petrecute în unitățile de învățământ în ultimii ani. În timpul verificărilor toți elevii au fost percheziționați, inclusiv ghiozdanele acestora fiind verificate.

- Reclamă -

În rucsacul unui elev de clasa a XII polițiștii au găsit un briceag metalic, ascuns într-unul dintre buzunare. Elevul a explicat faptul că are obiectul de la un coleg care i l-a dăruit în schimbul unui inel. Băiatul a explicat că este navetist, iar stația de autobuz se află la o distanță de cel puțin un kilometru față de casă. Pentru că pleacă zilnic la ora 5 dimineața, iar pe drum întâlnește frecvent haite de câini fără stăpân, a simțit nevoia să aibă la el o armă pentru a se apăra în cazul în care ar fi atacat.

”A mai declarată că tot timpul l-a ținut închis, nu l-a desfăcut niciodată la școală, iar colegul său de bancă știa că poartă acest cuțit. Cunoștea că este interzis să aibă asupra sa în unitatea de învățământ obiecte înțepătoare/tăietoare, însă încă o dată a precizat că îl poartă doar pentru a se apăra pe traseul de la domiciliu către stația de microbuz. De asemenea, a menționat că nu este în conflict cu niciun coleg de liceu sau vecin din sat, nu este implicat în conflicte ale altor copii, scopul deținerii acestui briceag fiind cel specificat. A arătat că regretă cele întâmplate, iar pe viitor nu va mai recurge la astfel de fapte”, au arătat procurorii în actele de sesizare a instanței în care au cerut aprobarea renunțării la urmărirea penală.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești a cerut instanței confirmarea soluției de reanunțare la urmărire penală, justificând solicitarea prin faptul că ”infracțiunea cu privire la care s-au efectuat cercetări nu a fost săvârșită printr-un mod de operare care să prezinte o gravitate sporită”.

- Reclamă -

Judecătoria Ploiești a admis cererea parchetului.

”Admite cererea de confirmare a Ordonanței de renunțare la urmărirea penală a Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești în cauza având ca obiect săvârşirea infracţiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase”.

Elevul a fost însă obligat de aceeași instanță să achite suma de 450 de lei reprezentând cheltuieli judiciare.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Meteorologii au anunțat un nou cod portocaliu de vreme severă pentru zona de munte din Prahova

Meteorologii au emis, marți 28 noiembrie, noi alerte de vreme severă care vor intra în vigoare în câteva ore....
spot_img