fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Primar condamnat la închisoare. A plătit dublu pentru mobila căminelor culturale

Citește Și

- Reclamă -

Un primar a fost condamnat la închisoare după ce a plătit de două ori prețul mobilei de la căminele culturale.

Virgil Saghin, primarul comunei Vatra Moldoviței, din județul Suceava, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, decizia instanței fiind definitivă. Dosarul de abuz în serviciu are un prejudiciu calculat de peste 100.000 lei, anunță Monitorul de Suceava. Primarul a fost acuzat și găsit vinovat pentru că ar fi achiziționat, prin primărie, mobilier pentru două cămine culturale, prin intermediul unei firme, fără licitație și la un preț dublu față de cel real.

Prin sentința Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, rămasă definitivă miercuri, 14 februarie, la Curtea de Apel Suceava, Virgil Saghin a fost condamnat la 2 ani de închisoare, pedeapsa fiind suspendată pe un termen de încercare de 3 ani de zile. Așadar, Saghin nu va face închisoare, dar trebuie să respecte mai multe obligații și restricții și probabil își va pierde și mandatul având în vedere că este vorba de fapte legate de serviciu.

- Reclamă -

În același dosar a mai fost condamnat un funcționar al primăriei, Lucian Chichifoi, tot pentru abuz în serviciu și tot la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pe o durată de 3 ani.

Cei doi au de prestat, printre altele, 90 de zile de muncă în folosul comunității, transmite g4media.ro.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut