fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

Mai multe droguri puternice au dispărut din seiful Spitalului Județean Brașov

Citește Și

- Reclamă -

Mai multe droguri mult mai puternice decât heroina au dispărut din seiful Spitalului Județean Brașov.

Este vorba de 10 fiole de Fentanil, un opiod care este de 100 de ori mai puternic decât morfina și de 30-50 de ori mai puternic decât heroina, dar și decât alte droguri, anunță BZB.

Utilizat necorespunzător, fentanilul are efect letal. Opioidul este folosit la operații, pentru anestezii generale, dar și la secția de Terapie Intensivă, pentru analgezie. De asemenea, bolnavii de cancer în stadii terminale îl pot folosi pentru terapia durerii.

- Reclamă -

Studiile medicale au arătat că această substanţă este mult mai puternică decât drogurile cele mai periculoase de pe piaţa neagră, astfel că Poliţia Braşov, sesizată de conducerea spitalului, a deschis imediat o anchetă pentru depistarea persoanei care a luat cele zece fiole de Fentanil, transmite g4media.ro.

Lipsa fiolelor a fost sesizată la un inventar al medicamentelor. În varianta oficială, imediat a fost sesizată Poliţia, şi, pentru că este vorba de substanţe de mare risc, ancheta a fost preluată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Braşov. Reprezentanţii DIICOT au confirmat că au început o anchetă în urma dispariţiei celor zece fiole de Fentanil, însă, deoarece investigaţiile sunt în stadiu incipient, au refuzat să facă alte comentarii.

Potrivit însă unor surse din anchetă, dispariţia celor zece fiole a fost observată de către şefa secţiei de Terapie Intensivă, care nu ar fi anunţat, însă, conducerea spitalului, la momentul respectiv. Un alt medic a rupt tăcerea şi a sunat la Poliţie, marţi, 14 februarie. Acum se fac cercetări pentru a se stabili când şi cum au fost sustrase fiolele şi de ce nu a fost sesizat imediat incidentul.

- Reclamă -

Fentanilul este cel mai puternic opioid cunoscut în prezent, iar medicamentul e amestecat de traficanți cu heroină, cocaină, MDMA şi metamfetamină pentru a creşte profiturile.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut