Platformă de colectare a deșeurilor menajere din cartierul 9 Mai. Fotografie realizată luni, 26 aprilie 2021

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a sesizat Poliția și instituțiile de mediu în problema gunoaielor din Ploiești! În plus, edilul a demisionat din calitatea de membru al Consiliului director al ADI Deșeuri, structură responsabilă cu gestionarea și monitorizarea activității de colectare deșeuri menajere.

Decizia edilului vine în contextul în care acuză operatorul de salubritate Rosal că nu își desfășoară eficient activitatea de colectare deșeuri și solicită instituțiilor abilitate să ia măsuri.

“Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a demisionat din calitatea de membru al Consiliului director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor – Prahova” (A.D.I. Deșeuri Prahova).

A.D.I. Deșeuri Prahova este o structură județeană al cărei obiectiv principal declarat îl reprezintă introducerea unui sistem modern de gestionare a deșeurilor, dimensionat cerințelor județului Prahova, prin intermediul căruia toate exigențele naționale și europene vor fi îndeplinite.

La nivelul municipiului nostru, A.D.I. Deșeuri Prahova este responsabilă pentru gestionarea și monitorizarea situației deșeurilor din orașul nostru, respectiv de problemele privind platformele gospodărești și ale modulelor destinate colectării selective de deșeuri.

Edilul șef al municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a sesizat, în cursul acestei zile, și Poliția Municipiului Ploiești și a solicitat să se verifice evenimentele din noaptea de 26-27 aprilie 2021, când, pe raza municipiului Ploiești, în special în zona centrală, au avut loc acțiuni organizate de împrăștiere a gunoiului pe domeniul public.

Adrese similare cu privire la problema deșeurilor din municipiului nostru, situație gestionată de A.D.I. Deșeuri Prahova, au fost transmise de primarul Andrei Volosevici și în atenția Agenției pentru Protecția Mediului Prahova și Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Prahova.”, se arată într-un comunicat de presă emis de primăria Ploiești.

Modul în care sunt gestionate deșeurile, la nivelul municipiului Ploiești, nu mai poate continua așa. Iau în calcul inclusiv propunerea, în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Ploiești, de organizare în orașul nostru a unui referendum pentru ieșirea din A.D.I. Deșeuri Prahova.

În cadrul acestei structuri județene, Municipiul Ploiești are un singur vot din 36 valide și, astfel, nu putem schimba nici o decizie care se ia cu privire la managementul deșeurilor în orașul nostru.

Ieșirea municipiului nostru din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor – Prahova” este o decizie care trebuie analizată în principal din perspectiva ploieștenilor al căror confort urban este afectat.

Trebuie să vedem cum gestionăm această problemă, în contextul pandemic actual. Trebuie să stabilim o strategie în vederea soluționării acestei situații și să analizăm și cum putem acoperi complicațiile financiare cu care ne vom confrunta în momentul în care vom decide să ne retragem din A.D.I. Deșeuri Prahova.

Nu vreau să fac spectacol, dar serviciile de salubritate trebuie reglementate și, de asemenea, rolul și votul Ploieștiului în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor – Prahova” trebuie rediscutat, prin statut, în contextul în care, la nivel de analiză, 40% din gunoiul din Prahova este ridicat din Ploiești, iar problemele cele mai mari de colectare a deșeurilor sunt legate de municipiul Ploiești.

Am dialogat pe această temă, în repetate rânduri, cu toți factorii locali și județeni implicați. Aștept cu interes să văd o strategie pe care A.D.I. Deșeuri Prahova să o pună în practică și care să implice măsuri rapide și concrete, în beneficiul cetățenilor, prin remedierea problemelor actuale cu care ne confruntăm la nivelul platformele gospodărești pentru deșeuri menajere și ale modulelor destinate colectării selective de deșeuri, situații care sunt gestionate, exclusiv, de A.D.I. Deșeuri Prahova”, a declarat Andrei Volosevici în acest context.
Vezi mai jos foto-documente adresele pe care primarul Ploieștiului le-a transmis instituțiilor abilitate:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here