fbpx
duminică, iunie 23, 2024
spot_img

Procurorii din Prahova, Buzău și Dâmbovița intră în grevă. Opresc anchetele și nu mai intră în instanțe decât la urgențe

Citește Și

- Reclamă -

Procurorii din Prahova, Buzău și Dâmbovița au anunțat, marți 20 iunie, că vor întrerupe activitatea atât în instanțe, dar și în cadrul urmăririlor penale care nu au carater de urgență. Magistrații sunt nemulțumiți de modificările legislative privind unele drepturi ale procurorilor și judecătorilor.

Decizia a fost luată în cadrul Adunării Generale a Procurorilor, în cadrul căreia s-a luat act de comportamentul neloial l puterii legislative şi executive față de principiile ce guvernează activitatea magistraților procurori, se arată într-un comunicat remis presei.

- Reclamă -

”Lipsa transparenței puterii legislative și executive și lipsa de predictibilitate în ceea ce privește propunerile de modificare ale Legii nr. 303/2022, afectează grav drepturile şi interesele egale, atât ale procurorilor, cât și ale cetățenilor, precum şi stabilitatea şi statutul magistraților procurori.

În cadrul Adunǎrii Generale a procurorilor s-a hotǎrât, ca mǎsurǎ de protest, suspendarea pe termen nelimitat a activității de relații cu publicul, a activităților de urmǎrire penalǎ care nu au caracter de urgență, precum și participarea procurorilor doar în şedințele de judecatǎ care impun urgentǎ.

De asemenea au fost convocate Adunările Generale ale procurorilor din cadrul parchetelor de pe lângă Tribunalele Buzău, Dâmbovița, Prahova şi Parchetelor de pe lângă judecătoriile Buzău, Râmnicu-Sărat, Pogoanele, Pătârlagele, Târgoviste, Găești, Pucioasa, Răcari, Moreni, Ploiești, Câmpina, Vălenii de Munte, Mizil și Sinaia, în care s-a hotărât suspendarea pe termen nelimitat a activității de relații cu publicul, restrângerea activității de soluționare a dosarelor penale care nu au caracter de urgență, raportat la starea de fapt, la cele în care s-au dispus măsuri preventive, precum şi participarea procurorilor doar în şedințele de judecată care impun urgență”, arată sursa citată.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

România trece la salariul minim european. Cât vor câștiga în plus românii

România trece la salariul minim european. Proiectul a fost votat ieri în Guvern și prevede ca leafa minimă să...