Ofițeri ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat vineri o acțiune având ca scop prevenirea, descoperirea și combaterea infracțiunilor comise în domeniul comercializării de produse contrafăcute care poartă simbolurile campionatului european.

Astfel, au fost efectuate controale la două magazine situate într-un complex comercial din zona de sud a municipiului Ploiești.

Au fost identificate 78 de articole vestimentare ce purtau însemnele și denumirile echipelor naționale de fotbal participante la campionat, pentru care reprezentanții agenților economici nu dețineau certificate de calitate şi conformitate sau alte înscrisuri care să le ateste autenticitatea ori acorduri de comercializare din partea titularilor de drepturi de proprietate industrială asupra acestora.

Au fost întocmite două dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, mărfurile fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here